Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ilan edildi

Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Aşağıpınarbaşı mevkisindeki bölgenin "Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi", Giresun'un Bulancak ve Güce ilçelerindeki iki ayrı bölgenin yayla turizm merkezi olarak ilan edildiğine ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan bölge ise yenileme alanı olarak belirlendi.

GÜNDEM 08.01.2020, 08:25 08.01.2020, 08:46
Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ilan edildi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre Konya ilinin Selçuklu ilçesine bağlı Aşağıpınarbaşı mevkisindeki bölge "Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi.

Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Konya-Ankara kara yolu üzerinde bulunan Selçuklu ilçesine bağlı Aşağıpınarbaşı mevkisindeki bölgenin "Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi" olarak ilan edilmesine 4737 sayılı Endüstri Bölgeleri Kanunu'nun 3'üncü maddesi gereğince karar verildi.

Giresun'un Bulancak ve Güce ilçeleri

Giresun ilinin Bulancak ve Güce ilçelerindeki iki ayrı bölge ise Cumhurbaşkanı kararına göre "yayla turizm merkezi" olarak belirlendi. Karar kapsamında sınırları belirlenen iki ayrı bölgenin "Giresun Bulancak Adatepe Yayla Turizm Merkezi" ve "Giresun Güce Yayla Turizm Merkezi" olarak tespit ve ilan edilmesi kararı verildi.

Nevşehir Kalesi ve çevresi

Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan alanın, 5366 sayılı "Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun"un 2'nci maddesi gereğince "yenileme alanı" olması kararlaştırıldı.

Rize'nin Çarşı ve Piriçelebi mahalleleri

Rize ilinin Çarşı ve Piriçelebi mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bölge ise 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un 2'nci maddesi gereğince "riskli alan" ilan edildi.

Acele kamulaştırmalar

Diğer taraftan, Bursa ilinin Karacabey ilçesinde Güney-1 Rüzgar Enerji Santrali'nin yapımı için bazı taşınmazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararı alındı.

Kütahya ilinde tesis edilecek olan Sofça Mesire Alanı Enerji Nakil Hattı'nın yapımı amacıyla da bazı taşınmazlar TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi) Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Yorumlar (0)