Konya'daki barınakta "kötü muamele" incelemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya'daki hayvan barınağında meydana gelen olaya ilişkin açıklamada bulundu. Söz konusu olayın yaşandığı bakımevinde hayvanların kötü muameleye maruz kalıp kalmadıklarının tespiti için çalışmaların yapıldığı vurgulandı.

GÜNDEM 27.11.2022, 11:12 28.11.2022, 11:45 Hakan Öksüz
Konya'daki barınakta "kötü muamele" incelemesi

Konya'daki bir hayvan barınağında çekilen görüntüler, sosyal medyada yankı uyandırmıştı. Konya Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan köpeklerin kötü muamele ile öldürülmesi, tepki uyandırmıştı. Görüntülerin ardından soruşturma başlatılmış, 2 çalışan tutuklanmıştı. 

"Görüntüler ihbar niteliğindedir"

Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya'dan gelen görüntülerle ilgili açıklamada bulundu. Görüntülerin "ihbar" niteliğinde olduğunu kaydeden Bakanlık, söz konusu barınakta bulunan hayvanların kötü muameleye maruz kalıp kalmadıklarının tespit edilmesi için sağlık taraması yapıldığını vurguladı. Konya Tarım ve Orman Müdürlüğünün, 25 Kasım'da paylaşılan görüntülere ilişkin suç duyurusunda bulunduğu, sürecin yakından takip edileceği ifade edildi.

"Bakan Kirişci, gerekli talimatları verdi"

Konya'ya giden Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişci'nin gerekli talimatları verdiği belirtilen açıklamada, "Olayın gerçekleştiği bakımevinde ayrıntılı inceleme başlatıldı. Daha önce 2 Kasım ve 15 Kasım'da yapılan denetimlerde bir olumsuzlukla karşılaşılmadı. Görevlendirilen veteriner hekimler, barınaktaki hayvanların kötü muameleye maruz kalıp kalmadığının tespiti için tarama yapacak." denildi.

Tutuklanan şahısların ifadelerine ulaşıldı

Öte yandan hayvanlara işkence ederek öldüren ve tutuklanan Murat B. ile Sefa Ç.'nin ifadelerine de ulaşıldı. Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görev yapan ve görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan şahıslar, köpeğin kendilerine saldırdığını iddia etti.

"O anki panikle köpeğin başına vurdum"

Sağlık teknisyeni olarak görev yapan Murat B., olayın yaşandığı gün ilaçlama ve parazit aşı uygulamasının yapıldığını söyledi. Sefa Ç.'nin elinden kaçan köpeğin kendisine saldırdığını kaydeden Murat B., "Panikledim ve kendimi koruyabilmek için köpeğin başına vurdum. Sefa Ç., o anda köpeği kontrol etti. O anki panikle başına 2 kez daha vurdum. Ardından köpeğe tıbbi müdahalede bulundum ve barınağa yolladım. Köpeğin durumunu bilmiyorum. Bu olay nedeniyle 3 günlük sağlık raporu aldım." dedi.

"Murat 2 kere daha vurunca köpek bayıldı"

Tutuklanan zanlılardan Sefa Ç. ise, "2 aydır barınakta çalışıyorum. Olayın yaşandığı parazit ilaçlaması yapılacaktı. Köpekleri ara koridora çıkarınca saldırdılar. Murat'a saldırınca kürekle vurdu. Köpek sendeleyince yakaladım. Ondan sonra Murat 2 kere daha vurunca köpek bayıldı. Daha sonra gerekli tedaviyi uyguladık ve köpeği kafese koyduk." diye konuştu.

Yorumlar (0)