Konya'da skandal görüntüler

Konya'nın Karatay ilçesindeki bir işletmede şarküteri dolabına giren kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Şahıs, sosyal medya platformunda, 'Konya, Adana'yı geçti' başlığını kullanarak görüntü paylaşmış ve tepkilere sebep olmuştu.

GÜNDEM 03.07.2021, 18:39 04.07.2021, 15:50
Konya'da skandal görüntüler

Konya'daki skandal görüntülerin akabinde harekete geçildi.

Konya'ya bağlı Karatay ilçesinde bulunan ve halk arasında 'Kadınlar Pazarı' olarak da bilinen Melike Hatun Çarşısı'nda, şarküteri ve gıda soğutma dolabına giren İbrahim B., 'Konya, Adana'yı geçti' başlığıyla sosyal medya platformunda görüntü paylaştı.

Videoyu sildi

Gelen yoğun tepkiler üzerine görüntüleri silen İbrahim B. hakkında, 'kamu sağlığını tehlikeye sokma' gerekçesiyle cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Diğer yandan, Konya Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, videonun çekildiği iş yerinde denetim gerçekleştirildi.

"Pişmanım"

Ekipler, görüntüler sebebi ile işletmeye, temizlik kurallarına aykırı hareket etmekten dolayı 6 bin 77 TL idari para cezası uyguladı.

İbrahim B. (18) ise dolapta bulunan ürünlerin ambalajlı olduğunu iddia ederek, "Çok pişmanım, böyle olacağını düşünemedim. Zaten hemen çıktım. Cuma namazı vakti olduğu için kimse de yoktu." dedi.

"Arkadaşın sosyal medya fenomenliği bizi yaktı"

İş yeri sahibi Vedat Y. de şehir dışında olduğunu, öğle vakti kayda alınan görüntüleri akşam saatlerinde gördüğünü belirterek, "Dükkanın kepengi, kapısı yok. Çarşı içinde bulunan bir işletme. Burada çalışan birisi de değil. Buralarda video çekip sosyal medyada paylaşıyormuş. Arkadaşın sosyal medya fenomenliği bizi yaktı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)