Konya'da korkutan deprem: Valilik ve Büyükşehir Belediyesinden açıklama!

AFAD verileri doğrultusunda, Konya'nın Meram ilçesinde 5,1 şiddetinde bir deprem meydana geldiği duyuruldu. Can ve mal kaybı yaşanmazken, insanlar sokağa döküldü.

GÜNDEM 09.11.2021, 09:58 09.11.2021, 09:58
Konya'da korkutan deprem: Valilik ve Büyükşehir Belediyesinden açıklama!

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Deprem Dairesi Başkanlığı) verililerine göre saat 20.43 sularında Konya'ya bağlı Meram ilçesinde Richter ölçeğine göre 5,1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Yerin 6,82 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kent merkezi başta olmak üzere pek çok yerden hissedildi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Deprem Dairesi Başkanlığı'nın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

Şiddet: 5,1 (Mw)
Yer: Meram (Konya)
Tarih ve saat: 8 Kasım 2021, 20.43 Türkiye saati ile
Enlem: 37.8618 N
Boylam: 32.1165 E
Derinlik: 6,82 kilometre

Valilik ve Büyükşehir Belediyesinden açıklama

Konya Valiliği tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şöyle denildi:"Herhangi bir olumsuzluk belirlenmemiştir. Taramalarımız sürmektedir. Gelişmeler yakından izlenecek ve kamuoyuna bilgi verilecektir. Depremi hisseden herkese geçmiş olsun temennilerimizi gönderiyoruz."

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığını açıklayan Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Bütün alanlarda çalışmalarımız, aralıksız olarak sabaha kadar devam edecektir." açıklamasını yaptı. Niteliksiz veya metruk bir yapıda probleml olma ihtimali üzerine ekipleirn çalışmalarını sürdürdüğünü açıklayan Özkan, tüm mahalle muhtarlarıyla irtibata geçildiğini ve  olumsuz herhangi bir durumun bildirilmediğini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun. Arkadaşlarımız bölgede incelemelerde bulunuyor. Az da olsa birtakım hasarların tespit edilmesi, mağduriyeti olan vatandaşlarımızın tespiti ve bu mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. An itibarıyla sağlık problemi yaşayan bir hemşerimiz yok" açıklamasını yaptı.

Şehir genelinde hissedildi

Öte yandan Konya'nın Meram ilçesinde yaşanan ve bütün kentte yoğun bir şekilde hissedilen depremin, kısa süreli olmak üzere paniğe yol açtığı belirtildi. Deprem, Konya'nın haricinde Isparta ve Antalya gibi çevre illerde de hissedildi.

Bakan Kurum'dan açıklama

Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Gerekli incelemeler için ekiplerimizi bölgeye yönlendirdik. Gelişmeleri yakından izliyoruz. Allah bizleri her türlü doğal afetten korusun." dedi. 



Bakan Koca: 1 yaralımız var

Deprem sonucunda 1 kişinin etkilendiğini duyuran Bakan Fahrettin Koca, "Deprem sırasında üçüncü kattan inerken merdivenlerden düşen bir kişinin kolu kırıldı. Yaralı gencin tedavisi yapıldı. Umarım depremin neticeleri bununla sınırlı kalır. Tüm Konya'ya geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.  

37 binada hasar

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremin yaşandığı Konya'nın Meram ilçesinde telefon ve elektrik hatlarında bir problem olmadığını, Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hasar tespit çalışmalarının yapıldığını açıkladı. Öte yandan AFAD'dan gelen açıklamada, 37 binada hasar meydana geldiği bildirildi.

AFAD: 9 artçı deprem oldu

AFAD tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, en büyüğü 2,8 olmak kaydıyla 9 artçı deprem olduğu bildirildi.

3 metruk binanın yıkıldığı, bazı evlerde çatlaklar meydana geldiğine ilişkin ihbar alındığı kaydedilen açıklamada, çalışmaların sürdüğü belirtildi. 

















Yorumlar (0)