"Konuları sulandırmanın değil, toprakları sulamanın peşindeyiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Vizyoner'19 programında yaptığı açıklamada, "Ülkemizde sulanabilir tarım arazilerinin büyüklüğünün 8.5 milyon hektar olduğunu, sulanan kısmının 4,3 milyon hektarının kamu yatırımları olduğunu söylüyoruz. Konuyu sulandırmanın değil, toprakları sulamanın peşindeyiz." dedi.

GÜNDEM 27.11.2019, 17:10 27.11.2019, 17:24
"Konuları sulandırmanın değil, toprakları sulamanın peşindeyiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde MÜSİAD Vizyoner'19 programında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Dün birisi Türk tarımının nasıl bittiğini anlatıyor. Ülkemizde sulanabilir tarım arazilerinin büyüklüğünün 8.5 milyon hektar olduğunu, sulanan kısmının 4,3 milyon hektarının kamu yatırımları olduğunu söylüyoruz. Biz konuyu değil toprakları sulamanın peşindeyiz. Tarım ve Orman Bakanlığı bütçemizin yarıdan fazlası tarımsal desteğe ayrıldı. CHP Başkanı bunu bilmiyor." dedi. 

"Türkiye'ye tam anlamıyla çağ atlattık"

Türkiye'nin kendi içinde çok geniş yatırım ve yurt dışında çok geniş ticaret potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Erdoğan, "Türkiye geçmişte yeni yönelimlerin çoğunu kaçırmış bir ülke. İkinci Dünmya Savaşı'ndan sonra dünya bir dönüşüm yaşarken biz kendi iç meselelerimizle uğraşıyorduk. Rahmetli Menderes ve Özal döneminde yaşanan kıpırdanmalar kayıplarımızı telafi etmeye yetmedi. Görevi devraldığımızda darbe, cunta ve son olarak 28 Şubat nedeniyle iki büklüm haldeydi. Türkiye'ye tam anlamıyla çağ atlattık. Ülkemizi çok daha ileriye taşıdık. Demokrasimizi güçlendirdik." ifadelerini kullandı.  

"Ekonomimiz saldırı dalgasından nasibini aldı"

Erdoğan, hak ve özgürlük alanlarını genişlettiklerini vurgulayarak, "Geçmişte olmadığı kadar devlet ve millet arasında bütünleşme sağladık. Mücadeleyi dikensiz gül bahçesinde vermedik. Attığımız her adımda engeller ve tuzaklarla karşılaştık. Vesayet güçlerinin tahammülü zor hale gelen engellerini aştık. 2023 hedeflerimizi ilan ettiğimizde dudak büktüler. Türkiye bu hedefleri gerçekleştirme yoluna girince saldırılar yaşandı. Gezi Olayları, hendek hadiseleri, darbe girişimi gibi süreçler yaşadık. Ekonomimiz de saldırı dalgasından nasibini aldı." dedi. 

"Terör örgütlerinin inlerine girdik"

Terör örgütlerinin tümünün inlerine girildiğini belirten Erdoğan, "Geleceğimize güvenle bakıyoruz. Hep birlikte işimize gücümüze sarılıyoruz. 2023 hedeflerimize ulaşacağız. Türkiye'yi ısrarla başka bir fotoğrafın içine yerleştirmek isteyenlere cevabımızı, işte burada olduğu gibi güçlü vizyonumuzla vereceğiz. Dünya ve bölgemizde süren tarihî yapılanma sürecini yaşıyoruz. Türkiye'nin katkı ve rıza vermediği projeler bu bölgede hayata geçirilemez. Ahlakımıza vicdanımıza uymayan hiçbir projenin içerisinde yer almayız. Bu onurlu duruşun bir bedeli var." şeklinde konuştu.

"Düşmanların taşlarından ziyade içimizden atılan güller yaraladı"

Erdoğan, Türkiye'nin başına gelen her hadisenin bu bedelin bir parçası olduğunu kaydederek, "Bizi zorlu süreçte düşmanların taşlarından ziyade içimizden atılan güller yaraladı. 'Dağ odur ki üzerinde kar ola, bülbül odur ki ötüşünde zar ola, dost odur ki dar gününde yar ola. Geniş günde düşman bile yar olur...' Biz de ülkemizin dar günlerinde fikrine bakmazsızın herkesin milletimize yar olmasını beklerdik. Bu konuda sürekli hayal kırıklığı yaşıyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Bakanlık bütçenin yarıdan fazlası tarımsal desteğe ayrıldı"

Kendi ülkelerine gül değil taş atanların yaptığını "siyaset" olarak görmediğini aktaran Erdoğan, "Bunun adı en hafif fırsatçılık ve kör düşmanlıktır.  Dün birisi Türk tarımının nasıl bittiğini anlatıyor. Tarımla alakası ilgisinin olduğunu bilmiyorum. Söylediği her şey yanlış, kullandığı rakamlar yanlış. Rakamlardan tutarsızlık çıkarmaya çalışıyor. Ülkemizde sulanabilir tarım arazilerinin büyüklüğünün 8.5 milyon hektar olduğunu, sulanan kısmının 4,3 milyon hektarının kamu yatırımları olduğunu söylüyoruz. Biz konuyu sulandırmanın değil, toprakları sulamanın peşindeyiz. Tarım ve Orman Bakanlığı bütçemizin yarıdan fazlası tarımsal desteğe ayrıldı. CHP Başkanı bunu bilmiyor." dedi. 

Erdoğan, Türkiye'nin ileriye gitmesinden rahatsız olunduğuna dikkat çekerek, "Bizi başarısız göstererek öne çıkmanın hesabı içindeler. Biz 22 milyar destekleme demişiz, yapın hesabını kitabını daha fazlasını ortaya koyun. Sadece rakam oyunları laf ebeliğiyle sadece kafa karıştırmayla uğraşıyorlar. Millete sunacak hiçbir şeyleri yok. Testinin içinde ne varsa dışına da o sızar. Biz bu gafillere rağmen ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu. 

"Dünya bor rezervlerinin dörtte üçüne sahibiz"

Bor meselesine de değinen Erdoğan, "Bor madeninin değeri üzerinden efsaneler üretildi, komplo teorileri geliştirildi. Kimse bu bor nedir, nasıl satılır, nasıl değerlendirilir kafa yorulmadı. Bor meselesi sürekli gündeme getirildi. Türkiye'de bor madenini gerçekten değerlendirecek çalışmaları biz yaptık. Sadece ham madde olarak satılan boru alıp işledik ürüne dönüştürdük. Şimdi de bor karbürü üretimine başlıyoruz. Dünya bor rezervlerinin dörtte üçüne sahibiz." diye konuştu.

"Fiber hat konusunda firmalarımız daha fazla yatırım yapmalı"

Erdoğan, fiber hat uzunluğunun 364 bin kilometreyi geçtiğini ifade ederek, "Fiber hat konusunda yavaş gittiğimizi görüyoruz. Firmalarımız bu konuda daha fazla yatırım yapmalı. Aksi takdirde G5 teknolojisini etkin kullanamayız. Fiber hat konusunda engel çıkaran karşısında bizzat şahsımı bulacaklarını bilmeliler." dedi. 

"Yerli haberleşme uydusu devreye alınacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılında yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın devreye alınmış olacağını da sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)