Konteyner ev almak istiyordu, internette gördüğü ilan pahalıya patladı

İstanbul’da hayatını sürdüren ressam İsmail Kılınç, konteyner ev almak istiyordu. Ancak büyük bir dolandırıcılığın kurbanı oldu.

GÜNDEM 19.07.2022, 15:10 19.07.2022, 16:36
Konteyner ev almak istiyordu, internette gördüğü ilan pahalıya patladı

İstanbul’un ilçesi olan Üsküdar’da ikamet eden 51 yaşındaki Ressam İsmail Kılınç, internet üzerinde gezdiği sırada bir konteyner ev beğendi. 17 Temmuz 2022 tarihinde ilanın sahibi Yağız E.’ye mesaj atan Kılınç, ev hakkında bilgi aldı. Ancak evi almak istediği sırada başına gelenler akıllara durgunluk verdi.

24 binden 18 bine düşürdü

İlan sahibi kişi Kılınç’a daha öncesinde bir hayvan çiftliği açtığını ancak mazot ve yem fiyatlarında yaşanan artıştan dolayı zarara girdiğini ve iflas ettiğini söyledi. Bu yüzden konteyneri piyasa şartlarının altında satışa çıkardığını ifade eden Yağız E., İsmail Kılınç’a 24 bin lira olan konteyner evi 18 bin liraya sattı. Kendisine verilen hesap numarasına anlaşılan tutarı aktaran parayı Kılınç, satıcıya gönderdiği mesajlara bir türlü yanıt alamadı. Dolandırıldığını anlayan İsmail Kılınç, elinde bulunan belgelerle birlikte savcılığa gitti ve suç duyurusunda bulundu.

Uygun fiyata satmasının sebebini iflas olarak gösterdi

İsmail Kılınç sadece konteyner ev almak istediğini ifade ederek başına gelenleri anlattı. Kılınç, “17 Temmuz 2022 günü konteyner ev alma düşüncesi ile sosyal medyaya gezmeye başladım. Tek tek ilanları geziyorum. O an bir ilan dikkatimi çekti. Bende ilan sahibine ‘satılık mı’ diye mesaj yolladım. Bana bir telefon numarası gönderdiler. Tarafıma yollanan numarayı aradım. Adının Yağız E. olduğunu söyleyen bir kişi bana ‘evet, satılık’ dedi. Daha sonra ne kadar fiyatı istediğini söyledi, pazarlık yaptık ve 24 bin liradan 18 bin liraya düşürdük ve anlaştık. Bir hayvan çiftliği açtığını ancak mazot ve yem fiyatlarında yaşanan artıştan ötürü zarar ettiği ve iflas verdiğini söyledi. Konteyner evinde çiftlikte kaldığını, o yüzden de uygun bir fiyata verdiğini sözlerine ekledi. Ben de söylenilenlere inandım” dedi.

Nakliyeciye yönlendirdi, parasını aldı

İlan sahibinin kendisine bir nakliyeci önerdiğini ifade eden Kılınç, “Konteyner evin Adapazarı’nda olduğunu söyledi. Bana Adapazarı’nda bulunan bir nakliyeciyi de önerdi. Bende düşünceli bir insan diye düşündüm. ‘Tamam’ dedim. İsmi Halil olan bir nakliyecinin telefon numarasını gönderdi. Bende durumu karşımdaki kişiye izah ettim. O da bana 5 bin liraya konteyneri taşıyacağını söyledi. Ben de pazarlık yaptım ve 3 bin 500 liraya kadar indirdim. Ardından konteyner ilanı sahibi Yağız E. isimli kişiyi aradım. Aramızda anlaşmaya vardığımızı söyledim. Daha sonra bana bir IBAN numarası gönderdi. Aradan bir süre geçti beni aradı ve "konteyner şimdi tıra yükleniyor" diye bilgi verdi. Gönderdiği IBAN numarasına parayı göndermemi talep etti. Bende inandım ve hesabımdan parayı göndermiş oldum. Ardından bana Nakliyeci Halil Bey dedikleri kişiyi aradım bana, ‘konteyner yola çıktı. Güle güle kullanın’ dedi” şeklinde konuştu.

“Aramalarım açılmadı, engellendim”

Tırın yola çıkmasının sonrasında nakliyat firmasına bağlı tır şoförü ile iletişime geçen İsmail Kılınç, “’Ben sizi görüntülü şekilde arayayım bir evi göreyim. Çok kısa kenara geçin. Emin olup kapatacağım’ dedim. Emin olmak istiyorum' dedim. Tır şoförü de bana 'şu anda internetim yok ne yazık ki ben internet yükleyip sizi arıyorum' dedi. Bende öyle bir yanıt alınca belli bir süre bekledim ancak beni ne arayan ne soran oldu. Geri aradım fakat numara beni engellemişti. Ben de bu tır firmasının bağlı olduğu nakliyeciyi aradım. Durumu anlattım, 'şimdi ben şoför Emrah’ı arayacağım, diyeceğim seni hemen arasın' dedi. Aradan 10-15 dakika geçti. Ama büyük bir sessizlik vardı. O anda anladım ki ben bir dolandırıcılık kurbanı oldum. Daha sonrasında bir çare konteyner satıcısına ulaştım. Ancak Yağız E.'ye de ulaşılmıyordu” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)