Komünist Başkan’a Dersim tepkisi!

Tunceli Belediyesi’nin adının ‘Dersim’ olarak değiştirilmesine ilk tepkiler MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ve Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz’dan geldi.

GÜNDEM 23.05.2019, 16:39 23.05.2019, 16:57
Komünist Başkan’a Dersim tepkisi!

Tunceli Belediye Meclisi, belediye binasında yer alan tabelalarda ‘Tunceli’ ibaresinin yerine ‘Dersim’ ibaresinin yazılacağına karar verildiğini duyurdu. Bu karar, kısa sürede tartışmalara neden olurken en sert tepki de MHP lideri Devlet Bahçeli’den geldi.

MHP lideri, yeni çıkan karar hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Tunceli Belediye Meclisi’nin Dersim kararı tam anlamıyla yangına körükle gitmek, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne meydan okumaktır. Söz konusu Belediyenin hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı bulunan 'Tunceli' ifadesinin yerine Dersim yazılmasıyla ilgili karar yok hükmündedir, ayaklarımızın altındadır, gereği de mutlaka yapılmalıdır.

"DERSİM İSMİYLE ANILAN BİR VİLAYET YOKTUR, OLAMAYACAKTIR"

Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

Türkiye’de resmi olarak Dersim ismiyle anılan bir vilayet yoktur, olamayacaktır. Komünist ve bölücü komploya göz yummak, alttan almak, sessiz kalmak feci akıbetlere davetiye çıkaracak, beka düzeyinde tehlikelere kapı aralayacaktır. Hiç kimse aldığı oy ve desteğe güvenmemelidir. Hiç kimse Türk milletinin hassasiyetleriyle oynamaya kalkışmamalıdır. Yanlış hesap mutlaka dönecek, namlu ters tepecek, muhatapları elbette mahcup ve millet nezdinde mahkûm olacaklardır.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise Twitter hesabından yayımladığı mesajda, “Atatürk’ün verdiği Tunceli’nin adını ısrarla Dersim diye vurgulayan Maçoğlu, kendisine duyulan sempatinin öfkeye dönüşmesi için özel bir gayret sarf ediyor.” ifadelerini kullandı.

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz da verilen karara tepki gösterdi. Özoğuz, Twitter hesabından “Bir değişim varsa bile kanuni olarak meclisten geçip onaylanması lazım… Ferdi, duygusal karar almalar kaos yaratır.” paylaşımında bulundu. İşte o paylaşım:

Yorumlar (0)