Komşuda 30 Ağustos öfkesi! Yunanistan tepki gösterdi, NATO tweet’i sildi!

NATO Müttefik Kara Komutanlığı (LANDCOM), 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü vesilesiyle sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ancak Yunanistan’ın, bu paylaşıma tepki göstermesinden sonra söz konusu paylaşımı sildi. 

GÜNDEM 01.09.2022, 09:11 01.09.2022, 13:17
Komşuda 30 Ağustos öfkesi! Yunanistan tepki gösterdi, NATO tweet’i sildi!

NATO Müttefik Kara Komutanlığı (LANDCOM), 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü vesilesiyle sosyal medya hesabından dün bir kutlama paylaşımı yapmıştı.

"Türk müttefiklerimizin yanındayız"

Söz konusu paylaşımın ardından Yunanistan tepki göstermişti. Türk askerlerinin fotoğrafının yer aldığı gönderide, Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabına hitaben Türkçe olarak, "Zafer Bayramınız kutlu olsun" sözlerine yer verilmişti. Paylaşımın devamında İngilizce bir şekilde "Türk bağımsızlığının 100. yıl dönümü. Zafer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarında NATO ve Türk müttefiklerimizin yanındayız" açıklaması yapılmıştı. 

NATO, paylaşımı sildi

Yunanistan'ın tepkisinin ardından NATO'nun resmî hesabından yapılan paylaşımın silindiği anlaşıldı.

Yunanistan: "Kabul edilemez bir adım"

NATO’nun paylaşımının ardından Yunanistan, söz konusu paylaşıma tepki göstermiş, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'e şikayette bulunduğunu açıklamış, NATO’nun paylaşımını “kabul edilemez bir adım” şeklinde nitelendirmişti. Yunan ordusunun da ayrıca NATO’ya bağlı Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı’na (SHAPE) şikayetini ileteceği aktarılmıştı. 

LANDCOM, üye devletlerin ulusal bayramlarında düzenli bir şekilde kutlama mesajları yayınlarken, 25 Mart'ta Yunanistan Bağımsızlık Günü’nü kutlamıştı. 

Yorumlar (0)