Komandolarımızın kanı yerde kalmadı!

İçişleri Bakanlığı, Bitlis'te bölücü terör örgütü PKK mensubu 3 teröristin etkisizleştirildiğini, PKK'lı 3 teröristten birinin ise turuncu kategoride bulunan Kurban Pehlivan olduğunun tespit edildiğini duyurdu.

GÜNDEM 15.01.2021, 09:45 16.01.2021, 10:04
Komandolarımızın kanı yerde kalmadı!

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 10-11 Ocak'ta Yıldırım operasyonları çerçevesinde, Bitlis Sehi Ormanları kırsalında, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından, SİHA (silahlı insansız hava aracı) ve İHA (insansız hava aracı) ile Hava Kuvvetleri destekli, kahraman JÖH (jandarma özel harekât) ve kahraman komando birlikleriyle düzenlenen operasyonda bölücü terör örgütü PKK mensubu 3 teröristin etkisiz duruma getirildiğine ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Etkisiz duruma getirilen teröristlerden birinin ise Bitlis bölgesi ve çevresinde "sözde sorumlu" olarak faaliyet gösterdiği ve İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde "turuncu" kategoride 1 milyon lira ödülle aranan Kurban Pehlivan (Kod adı: Poyraz Bulanık) olduğunun tespit edildiği bilgisi paylaşıldı.

Etkisiz duruma getirilen PKK'lı teröristin, 8 Temmuz 2017 tarihinde Bitlis'in merkez Hazo Boğazı mevkisinde 2 komandonun şehit edilmesi olayına katıldığı belirlendi.

8 Temmuz 2017 tarihinde kahraman Türk komando timleri görev değişimi yaparken, bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından yola döşenen EYP'nin (el yapımı patlayıcı) patlaması sonucu 2 komando şehit olmuş ve bir komando ağır yaralanmıştı. 

İçişleri Bakanlığı, hain terörist Kurban Pehlivan'ın etkisizleştirilmesiyle şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Recep İnce ile Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş'in kanlarının yerde kalmadığının altı çizildi.

Yorumlar (0)