Komandolar Münbiç'e ilerliyor!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Tel Abyad ve Resulayn’da kontrolün sağlanmasının ardından, bordo bereliler ve komandolar Münbiç’e takviye güç olarak ilerlemeye başladı. TSK birlikleri, gece saatlerinden itibaren hazırlıklara başlayarak Cerablus’un meskun mahallinden ileriye doğru harekete geçti.

GÜNDEM 14.10.2019, 13:38
Komandolar Münbiç'e ilerliyor!

Rejim güçleri, Tel Rıfat'ı PYD/YPG/PKK'lı teröristlerden teslim alarak Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtları esnasında olduğu gibi Barış Pınarı Harekâtı esnasında da Münbiç'e ilerleme planları yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Azerbaycan'a hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, "Münbiç konusunda kararımızı uygulama aşamasındayız." ifadesini kullandı.

Resulayn ve Tel Abyad teröristlerden temizlendi

Suriye Milli Ordusu (SMO), harekât başladığı sırada Cerablus’tan Münbiç sınırına doğru konuşlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Resulayn ve Tel Abyad bölgelerini teröristlerden temizledi ve dün geceden itibaren Münbiç ilçe merkezinde de kontrolün sağlanması amacıyla hazırlıklara başladı.

TSK ilerleyişine devam etti

Cerablus’un meskun mahallinden ileriye doğru harekete geçen ve bu sabah erken saatlerde intikale başlayan TSK birlikleri, tank, obüs ve kirpilerle ilerleyişine devam etti. 

Askerler, bölgenin terör örgütü PYD/YPG/PKK tarafından tuzaklanmış olması ihtimaline karşılık özel eğitimli köpekler ve cihazlarla mayın ve bomba taraması yaptı ve dikkatli bir şekilde ilerleyişine devam etti. TSK birlikleri, aralıklarla terör hedeflerini de havanlarla ateş altına aldı.

Yorumlar (0)