Kolay para kazanayım derken 70 bin lirasını kaptırdı

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde 25 yaşındaki Burak Çalıca, sosyal medya platformunda arkadaşından geldiğini zannettiği mesaja güvenerek dolandırıcılara 70 bin TL’sini kaptırdı.  

GÜNDEM 17.01.2022, 17:26
Kolay para kazanayım derken 70 bin lirasını kaptırdı

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde ikamet eden 25 yaşındaki fabrika çalışanı Burak Çalıca, sosyal medya platformunda arkadaşından, kolay para vaadi sunan bir sistem ile ilgili mesaj aldı. Arkadaşının hesabından gelen mesaja güvenen Çalıca, mesaj atan kişilerin istediği 1000 lirayı gönderdi. Ardından dolandırıcıların, kazancının 40 bin TL’ye ulaştığını ve daha çok para göndermesi gerektiğini aktarması sonrası genç şahıs araba, ev almak ve evlenmek için topladığı parayı dolandırıcılara gönderdi.

Çalıca, paranın eksik kaldığının söylenmesi sonrası bir de kredi çekti. Ardından arkadaşını arayan Çalıca, bu mesajı kendisinin yollamadığını, hesabının başkaları tarafından çalındığını öğrenince dolandırıldığını fark etti. 70 bin TL birikimini dolandırıcılara kaptıran Çalıca, hemen soluğu cumhuriyet savcılığında aldı. Kolay para umuduyla dolandırıcıların tuzağına düşen Çalıca, kimsenin bu tuzağa düşmemesini ve kimseye para göndermemesi gerektiğini belirtti. 

“Arkadaşım zannettim”

Dolandırıcıların, arkadaşının hesabını çaldığını ifade eden Burak Çalıca, “Ben de buna aldanarak 1000 TL para yatırdım. Bunun daha sonra devamı geldi. Bu, arkadaşımın hesabı değilmiş, daha sonra fark ettik. Dolandırıcılar hesabı ele geçirmiş. Para kazandırma vaadiyle 1000 TL istediler. Ben de buna aldandım. Ardından 'vergisi çıktı' sözleriyle 8 bin TL istediler, onu da yolladım. Bu devam etti, 12 bin TL’ye çıktı, 22 bin TL istediler. Yaklaşık 70 bin TL gibi zarardayım. Bana ‘Seni arayacaklar, Forex isimli bir uygulama var. Para kazandırdığını’ söylediler. Ben de buna karşın inanmadığımı söyledim. Sosyal medyada, internette çok duyuyoruz, karşımıza çıkıyor. Aldandım, parayı yolladım. Şebeke olduğunu düşünüyorum. Zaten arkadaşım olduğunu zannederek yaptım. Arkadaşımın hesabı çalınmış. Kendisini aradığımda ‘Hesabım çalındı, senin gibi diğer arkadaşımı da dolandırdılar’ şeklinde konuştu. 

“Dalga geçtiler” 

Şahısların kendisine 40 bin TL kazanç sağladığını, bunu teslim almak için 8 bin TL daha göndermesi gerektiğini aktardıklarını söyleyen Çalıca, “Ben de tedirgin oldum ama buna rağmen para gelir ümidiyle yolladım. Sonra vergi diyerek yine para istediler. Böylece 66 bin TL bir ödemem oldu. Bir telefon numarası beni aradı. Ayrıntıları anlatıp 1000 TL istediler. Ardından başka bir numara muhasebe birimi olarak kendini tanıtıp para istedi. Parayı bunlara da gönderdim. Ben dolandırıldığımı fark ettiğimde telefonu açtılar, polise gideceğimi söyledim. Dalga geçtiler, ‘Nasıl kandırdık?’ gibi sözler kullandılar. Ondan sonra direkt savcılığa başvurdum. Ondan sonra iletişim kurmadık” diye konuştu. 

“Evleneyim, ev alayım gibi umudum vardı, hayal kuruyordum” 

Fabrikada işçi olarak çalıştığını belirten Çalıca, “40 bin TL birikmiş param vardı. 30 bin TL de o gece kredi çektim, bunlara gönderdim. Hem elimdeki paradan oldum hem de kredi çektim. Mağduriyetim var. Araba almak istiyordum. Evleneyim, ev alayım gibi ümitlerim vardı, hayallerim vardı. Bir gecede mağdur oldum. İnsanlar, hiç kimseye itibar etmesin. Kimsenin kandırılmasını istemiyorum. Sesimi duyan herkesten yardım talep ediyorum. Bu kişilerin daha fazla insanı dolandırmadan bulunmasını istiyorum.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)