Kodlama yöntemiyle askeri okullara sızan 35 FETÖ'cü tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün askeri okullara kodlama yöntemiyle sızmasına dair gerçekleştirilen soruşturmada 35 şüpheli için tutuklama kararı çıktı.

GÜNDEM 24.08.2020, 20:40
Kodlama yöntemiyle askeri okullara sızan 35 FETÖ'cü tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün TSK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma dahilinde elde edilen veriler ışığında 2013 senesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca yapılan mülakat sınavlarında örgütün mahrem üyelerinin aday numaraları kodlananların örgüt tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerine yerleştirilmesine ilişkin yeni isimlere ulaşıldı.

16 ilde eş zamanlı operasyon

Yapılan soruşturmada bu şekilde kodlanan ve mülakat sınavına giren adaylara komisyon üyeleri tarafından yüksek notlar verilip askeri okullara kayıt yaptırmalarını sağlayan ve örgütün mahrem sorumluları ile ankesör kaydı olan 62 şüpheliye ilişkin gözaltı kararı çıktı.

İstanbul emniyeti tarafından İstanbul merkez alınarak eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda 54 şüpheli yakalanıp emniyete götürüldü. Kalan 8 kişiyi ise arama çalışmaları devam ediyor.

35 FETÖ'cü tutuklandı

Emniyette işlemleri biten ve adliyeye sevk edilen 54 şüpheli arasından 35'i "silahlı terör örgütüne üye olmak suçuyla" tutuklandı. Kalan 19 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)