Kocaeli’nde öğrencisini acımasızca dövdü! Soruşturma başlatıldı

Kocaeli’nde bulunan İzmit Mesleki Eğitim Merkezi’nde öğrencisini ders sırasında döven öğretmen hakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı. 

GÜNDEM 10.06.2022, 12:10 12.06.2022, 10:05
Kocaeli’nde öğrencisini acımasızca dövdü! Soruşturma başlatıldı

İzmit Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim alan 17 yaşındaki M.H.Y., öğretmeni tarafından ders sırasında dövüldü. Olay anları, sınıftaki diğer öğrenciler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Kısa sürede sosyal medyada geniş kitlelere yayılan görüntü sonrası öğretmen C.D.’ye tepkiler çığ gibi büyüdü. 

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

Görüntülerin kısa sürede yayılması üzerine harekete geçen Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, öğretmen C.D. hakkında soruşturma başlattı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bir açıklama yaparak C.D. hakkında soruşturma yürütüldüğünü, konu hakkında İzmit Mesleki Eğitim Merkezi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bilgi verildiği açıkladı. 
 

“17 yaşında gencecik bir delikanlıya nasıl bu şekilde tokat atılır?”

Oğlunun dayak yediği görüntüleri izleyen M.H.Y.’nin babası Ahmet Yilman, evlerine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden bir yetkilinin geldiğini, olayı da bu şekilde öğrendiğini dile getirdi. Görüntüleri izledikten sonra büyük üzüntü yaşadığını dile getiren Yilman, “Görüntüleri izleyince içim yandı. 17 yaşında gencecik bir delikanlıya nasıl bu şekilde tokat atılır? Çocuğumun psikolojik durumunu tahmin edebiliyor musunuz? Darp eden şahsın gereken cezayı almasını talep ediyoruz” dedi. 

“Oğlum o gün çok sessizdi, durgun bir görüntüsü vardı”

Pazartesi günü oğlunun eve üzgün bir şekilde geldiğini belirten Yilman, “Ben o gün bir şeylerin olduğunu sezmiştim. Oğlum çok sessizdi, durgun bir görüntüsü vardı. Ne olduğunu sorduğumuzda, cevap vermiyordu, geçiştiriyordu. Akşam saatlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden bir yetkili bayan geldi. Oğlumun nerede olduğunu sordu, evde olmadığını söyledik. Sonrasında onun ağzından yaşananları öğrendik. Biz ilk defa olayı böyle duyduk. Sonrasında görüntüleri de izledik. İçim acıdı. Böyle insafsızlık olmaz” ifadelerini kullandı. 



M.H.Y.'nin babası Ahmet Yilman

“Benim oğluma bu şekilde kimse el kaldıramaz”

Olayın yaklaşık 2 hafta önce yaşandığını belirten Yilman, “Evimize gelen yetkili kişi sağ olsun, bize çok yardımcı oldu. Biz takip etmesek dahi bu olayın takipçisi olacaklarını dile getirdiler. Bunun üzerine eşimi ve oğlumu sabah olunca Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne gönderdim. Onlar da gerekli işlemleri yaptıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçtiler. Müdürün de haberi varmış, yaşananlara büyük tepki göstermiş. Resmen adam çocuğumu evire çevire dövüyor, meydan dayağı atıyor. Bu yetkiyi kimden alıyor? Benim oğluma bu şekilde kimse el kaldıramaz” şeklinde konuştu. 

“Bu öğretmenin gerekli cezayı alması adına elimden ne geliyorsa yapacağım”

Öğretmenin mutlaka cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Yilman, “Öğretmen oğlumu dövdükten sonra videoyu çeken arkadaşı oğlumun yanına gelmiş. Video çektiğini söylemiş. Oğlum da bunun üzerine videoyu kendisine göndermesini istiyor. Oğlum kendisine gönderilen videoyu izlerken yengesi de yakalamış. Oğluma ne izlediğini sormuş, o da gizlemeye çalışmış. Sonrasında işler bu şekilde ortaya çıkmaya başladı. Ben görüntüleri izleyince içim yandı. Benim oğlum daha 17 yaşında, pırıl pırıl bir delikanlı. Gencecik adama böyle vurulur mu? Bu hakkı sen kimden alıyorsun? Ben bu işin peşini asla bırakmayacağım. Bu öğretmenin gerekli cezayı alması adına elimden ne geliyorsa yapacağım. İnşallah yetkililerimiz ve devlet birimlerimiz de bize bu konuda yardımcı olacaklar” dedi. 

Oğlunun neden darp edildiğini anlattı

Darp olayının neden gerçekleştiğini anlatan Yilman, “Oğluma bu konuyu sordum. Arkasında oturan bir öğrenci saatin kaç olduğunu sormuş. O da cevap verince öğretmen konuşuyorlar zannetmiş. Dersi böldüklerini iddia ederek, biraz ters bir üslupla çocuklara kızmaya başlamış. Sonrasında yaklaşıp benim oğlumun omzunu ezmiş. Bunun üzerine oğlum dayanamayıp, ‘Hocam elini çek, canımı acıtıyorsun’ deyince, ‘Acıtırım’ tarzında kelimeler kullanıyor. Sözlerinin hepsi argo zaten. Bunun üzerine oğlum konuyu uzatmadan yerini oturmuş. Bu kez arkadan gelip ensesinden tutuyor, darp ediyor. Video görüntülerinde ‘Dayak nasıl atılırmış gör’ tarzında kelimeler sarf ediyor” ifadelerini kullandı. 

“Eşim o anları izleyince uzun süre kendine gelemedi”

Eşinin videoyu izledikten sonra sinir krizi geçirdiğini dile getiren Yilman, “Eşim o anları izleyince uzun süre kendine gelemedi. Sinir krizi geçirdi. Oğlum bir hata yapmış olsa bile dayak atmak nedir? Bir derdin varsa velisi olarak gel bize söyle. Bize söylemiyorsan, git disipline ver. Sana vurma yetkisini kim veriyor? Eşim o görüntüleri gördükten sonra saatlerce kendine gelemedi. Biz oğlumuzu dayak yesin diye mi oraya gönderiyoruz? Hepimizin sinirleri hala çok bozuk. Videoyu izlerken gördük ki, dayak esnasında diğer arkadaşları da eğleniyor. Ne yazık ki şimdiki nesil böyle. Bu adama öğretmen demeye dahi dilim varmıyor” dedi. 

“Çocuklarımıza el uzatmaya kimsenin hakkı yok”

Soruşturma sürecini sonuna kadar takip edeceklerini dile getiren Yilman, “Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Eğitim alması için okula gönderdiğimiz çocuklarımıza el uzatmaya kimsenin hakkı yok. Benim çocuğum hala çekiniyor. Böyle bir durum yaşayan gençler varsa da gizlemesin, ailesine bu durumu anlatsınlar. Gereği zaten ondan sonra yapılır. Biz her zaman çocuğumuzu öğretmenlerine saygılı olması konusunda uyardık. O da bunun tersine bir şey yapmadı” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)