Kocaeli'de şehit mezarına 'alçak' saldırı

2015’te hain terör saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Er Emre Kaan Arlı’nın, Kocaeli’deki mezarına çirkin bir saldırı düzenlendi. 

GÜNDEM 06.11.2021, 16:58 06.11.2021, 17:00
Kocaeli'de şehit mezarına 'alçak' saldırı

Siirt'in Pervari ilçesinde, 2015’te düzenlenen hain terör saldırısı sonucunda şehit olan Jandarma Er Emre Kaan Arlı'nın mezarına çirkin bir saldırı düzenlendi.

Şehidin mezar taşına ‘kalleş’ saldırı

Kimliği belirsiz bir şahıs, Şehit Arlı’nın mezar taşına ‘PKK’ yazarak, kabristanın fotoğrafını çekip sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Yaşananları bir mesajla öğrenen şehit babası, üzüntünü belirterek saldırıyı düzenleyen şahsın bulunmasını istedi.

“Yazıyı görünce ağlamak zorunda kaldım”

Yaşananlar sebebiyle çok üzgün olduğunu belirten şehit Emre Kaan Arlı'nın babası Şaban Arlı, “Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Temsilcisiyim. Niye yapıldığını yapan bilir. Sabah saatlerinde telefona atılan bir mesajla öğrendim. Mesajı görünce hemen ilgili yerlere ilettim. Sabahın erken saatlerinde mezarlığa doğru geldim fakat yazının silindiğini gördüm. Yazıyı görünce ağlamak zorunda kaldım. Bugün bu olay bize yapıldı, başka bir gün başkasına yapılırsa sonu gelmez. PKK’ya karşı daima söylediğimiz bir söz var ‘Ne yaparlarsa yapsınlar, zafer bizim olacak’. Devletimizin gereken mücadeleyi sergilediğine inanıyoruz. Evladımızı verdik fakat hazır asker olarak burada biz de duruyoruz. Sanmasınlar ki bu onların yanına kâr kalacak. Konu ile ilgili kurumlar incelemelerini yapıyor. Bu saldırıyı düzenleyenin yakalanacağına eminim. Erkekse biz buradayken gelsinler, görüşelim.” sözlerini kullandı.

“Siyasiler sözlerine çok dikkat etmeli”

Siyasilerin de bu ortamda sözlerine dikkat etmesi gerektiğine dikkat çeken şehit babası Arlı, “Son günlerde Türkiye’de siyasi gerginlikler yaşanıyor. Bu olayın diğer yaşananlarla bir ilgisi yok. Siyasilerin açıklamalarına, sözlerine dikkat etmelerini ve milleti germemelerini rica ediyoruz”.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaşanan saldırıya ilişkin çok yönlü bir inceleme başlatıldığını açıkladı.

Yorumlar (0)