Kocaeli’de kamyon kasasında 35 göçmen yakalandı

Kocaeli’de seyir halinde olan bir kamyon yeterli sürücü belgesinin olmaması sebebiyle yediemin otoparkına çekildi. Aracı çeken jandarmalar, kamyonun kasasını açmasıyla beraber ülkeye yasa dışı şekilde sokulmak istenen göçmenlerle karşı karşıya kaldı.

GÜNDEM 25.05.2022, 14:43 26.05.2022, 11:52
Kocaeli’de kamyon kasasında 35 göçmen yakalandı

Kuzey Marmara Otoyolu Dilovası Mermerciler gişe çıkışında Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan trafik kontrolünde bir kamyon kontrol amacıyla durduruldu. Aracın sürücüsü olan İ.A.'nın (39) kamyon sürecek yetkinlikte sürücü belgesinin olmadığı anlaşıldı. Bu durumun üzerine kamyon yediemin otoparkına çekildi.

Kapak açılınca kaçışmaya başladılar

Kamyonda inceleme sağlamak isteyen jandarma ekipleri, aracın arka kapağını açtı. Kasada birden fazla göçmeni gören jandarmalar şaşkınlık yaşadı. O esnada yaşanan kargaşadan yararlanan göçmenler birer ikişer kaçmaya başladı. O anlar ise anbean cep telefonu kameralarına yansıdı.

Alınan bilgilendirmeye göre araç sürücüsü gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilerek, tutuklandı.

Sosyal medyada büyük tepki aldı

Kaçışma görüntülerinin sosyal medya üzerinde yayınlanması sonrasında olay büyük tepkiye yol açtı. Bu durum üzerine açıklama yapan Kocaeli Valiliği, “Kamyonda 1’i Bangladeş, 1’i İran, 9’u Pakistan ve 24’ü Afgan olmak üzere 35 kişi yakalandı. İşlemleri tamamlanarak hepsi sınır dışı edilecektir” denildi.

Kocaeli Valiliği'nin açıklaması

Kocaeli Valiliği tarafından yaşanan olayla ilgili yapılan açıklamada, “22 Mayıs 2022 Pazar günü saat 11.00 sularında, Kuzey Marmara Otoyolu üzerinde bulunan Dilovası Mermerciler gişe çıkışında, Jandarma Trafik Ekiplerince gerçekleştirilen trafik kontrolü sırasında durdurularak ehliyet kontrolü yapılan bir araçta kasaya saklanmış göçmenler bulunmuştur. Kaçma girişiminde bulunan göçmenlerin ilk anda uyrukları ve sayıları belirlenememiştir. Daha sonrasında ise bu alanda yapılan incelemelerle bölgede Afgan uyruklu 27 şahıs yakalanarak, sınır dışı işlemleri yapılmaya başlanmıştır. Valiliğimiz tarafından da aynı gün içerisinde bu bilgi kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Belirli basın organlarında ve sosyal medya hesaplarında bu konuda yeni haberler çıktığı için tekrar açıklama yapılma gereği duyulmuştur.

20 Mayıs 2022 Pazar günü yediemin otoparkına çekilen kamyondan kaçmaya çalışan yabancı uyruklu kişilerle ilgili bölgede yapılan detaylı çalışmalar sonucunda 1’i Bangladeş, 1’i İran, 9’u Pakistan ve 24’ü Afgan olmak üzere 35 kişi yakalandı. Sınır dışı edilebilmeleri için işlemlerinin tamamlanması beklenmektedir.

Araç sürücüsü ise adli makamlarca yargılanarak tutuklanmıştır. Kaçak olan diğer göçmenlerin de yakalanması adına detaylı çalışmalar sürdürülmektedir.

Yasa dışı göç ile mücadelemiz devam etmektedir” denildi.

Yorumlar (0)