Kocaeli’de 3 yaşındaki Yakup’u çöp konteyneri öldürdü

Sokakta oynadığı esnada hareket ettirdiği çöp konteyneri ile merdiven arasında sıkışan 3 yaşındaki küçük çocuk, yaşamını yitirdi.

GÜNDEM 07.06.2022, 10:55 07.06.2022, 17:28
Kocaeli’de 3 yaşındaki Yakup’u çöp konteyneri öldürdü

Olay, Kocaeli’nin İzmit ilçesi Serdar Mahallesi Yüksel Sokak’ta meydana geldi. Sokakta oynayan 3 küçük yaşındaki Yakup Sevgili, hareket ettirdiği çöp konteyneri ile merdiven arasında kaldı. Olayı gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acile bildirdi.

Yaşama tutunamadı

İhbarı alarak olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, yaralanan Yakup’a ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Daha sonrasında küçük çocuk Seka Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Küçük Yakup, burada gerçekleştirilen bütün müdahalelere rağmen yaşama tutunamadı.

“Çöp konteynırında niye zincir yok?”

Yaşanan olay hakkında konuşan Yakup'un amcası Bayram Sevgili, “Ben bu yaşanan olaydan şikayetçiyim. Kim sebep olduysa şikayetçiyim. Burada bulunan çöp konteynerinin zinciri niye yok? Zinciri oluyordu aslında ancak kim çıkardı bilmiyorum. Küçük çocukların bu alanda parkı olmadığı için sokaklarda oynuyorlar. Yakup konteynere asılmış, konteyner da bağlı olmadığı için kaymış. Başından darbe alarak, yaralandı. 2-3 saat sonra da yaşamını yitirdi” şeklinde ifade etti.

“Tazminatı hakim karşısında bağışlayacağım”

Dertlerinin para olmadığını dile getiren Bayram Sevgili, “Her kimin suçu varsa ben onlardan şikayetçiyim. Bizim derdimiz para değil. Kim ihmal gösterdiyse, belediye veya işçi. Biz tazminat istiyoruz. Bize verilecek olan tazminatı da Mehmetçik vakfına veya çocuk vakfına bağışlayacağız. Hatta verildiği an hakimin karşısında bağışlayacağım. Söz veriyorum. Hem Yakup için hem de Allah rızası için bağışlayacağız” şeklinde ifade etti.

Diğer bir yandan yaşanan olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yorumlar (0)