Koca Yusuf'ta derin temizlik!

42 Türkiye vatandaşını Türkiye'ye getiren Koca Yusuf üzerinde KBRN personeli tarafından en ücra köşesine kadar arındırma işlemi yapıldı.

GÜNDEM 02.02.2020, 07:35
Koca Yusuf'ta derin temizlik!

Yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınının ilk olarak tespit edildiği ve enfekte oranlarının en yüksek olduğu Çin'in Vuhan şehrindeki 42 kişiyi taşıyan uçak, Ankara'ya geldi.

32'si Türk 42 kişiyi Türkiye'ye getiren A400 M tipi askerî kargo uçağı, Etimesgut Askeri Havaalanı’na indikten sonra hangarların arkasında yer alan en uzak alana çekildi.

A400 M tipi askerî kargo uçağı Koca Yusuf, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer) uzmanları tarafından uzun süren detaylı arındırma işlemine tabi tutuldu.

Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer gaz maskesi ve kıyafeti giymiş personel, özel kimyasallar ve teçhizat kullanılarak, uçağın iç ve dış arındırma işlemlerini gerçekleştirdi.

Yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle standart arındırma işleminden çok daha uzun süren arındırma işlemi sonrası, meydana kurulan KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer) Dekontaminasyon Çadırı'nda her uçak personeli için tek tek arındırma işlemi yapıldı.

Yorumlar (0)