Koca: Tokat'taki hastaneye soruşturma başlatıldı

Fahrettin Koca, Tokat'ta bir hastanın, özel hastane personellerinin şiddetine maruz kalmasına dair tahkikat başlatıldığını açıkladı.

GÜNDEM 20.11.2022, 00:30 21.11.2022, 09:33
Koca: Tokat'taki hastaneye soruşturma başlatıldı

Sağlık Bakanı Koca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bahse konu görüntülere dair paylaşım yaptı.

Koca, "Tokat Medical Park Hastanesi'nde kayda alındığı belirtilen, bir hastanın bazı personellerce şiddete maruz bırakıldığını gösteren görüntüler çok üzüntü verici ve asla kabul edilemezdir. Sağlık Bakanlığı tarafından ilgili hastanede ivedilikle tahkikat başlatmıştır. Gerekenin yapılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Tokat Valiliği'nden açıklama

Valilik tarafından gerçekleştirilen açıklamada, kentte hizmet veren özel hastanede meydana gelen ve ulusal medyada yer bulan 'Hemşireler felçli hastanın boğazını ve ağzını böyle sıktı' başlıklı haberler üzerine açıklama yapma gereği görüldüğü kaydedildi.

Hasta M.A.'nın Temmuz 2022'de yaşadığı hastalıktan ötürü özel hastaneye gittiği belirtilen açıklamada, hastanın tedavisinin bir kısmının genel yoğun bakım servisinde sürdürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Hastanın 9 Temmuz tarihinde yoğun bakım servisindeki tedavisi sürerken, verilen ilaçlardan ötürü ajite vaziyette burnuna takılı olan solunum cihazını çıkartmaya çabaladığı, bu esnada hemşirelerden birinin hastanın yanına gelerek elini hızlı bir şekilde ittiği ve engel olduğu, ardından el bileğinden yatağa bağlayarak elini sabitlediği belirlenmiştir. Ardından bir diğer hemşire daha olaya müdahil olmuştur. Sürecin sonunda hastamızın tedavisi devam etmiş ve taburcu edilmiştir. Olayın Tokat Sağlık Müdürlüğü'ne bildirildiği an itibarıyla tahkikat başlatılmıştır. Tahkikat tarihinde ilgili hemşirenin görevine son verilmiş, diğer hemşire ise kınama cezası almıştır. Tokat Sağlık Müdürlüğü tarafından olaya ilişkin suç duyurusunda bulunulmuştur."

Yorumlar (0)