Kobani soruşturmasında tarihi gün

Kobani soruşturmasının 2’nci dalgası kapsamında operasyonlara imza atılıyor. Belediye yöneticileri de dahil 91 kişinin hakkında gözaltı kararı alınırken 13 şehirde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 46 kişi gözaltına alındı. Kalan 45 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

GÜNDEM 12.04.2022, 09:28
Kobani soruşturmasında tarihi gün

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Kobani soruşturmasının 2’nci dalga operasyonları gerçekleştiriliyor. Hakkında gözaltı kararı alınan ve aralarında belediye yöneticilerinin de bulunduğu 91 kişinin yakalanması için 13 şehirde eş zamanlı olarak operasyon başlatıldı. 



91 kişiden 46’sı gözaltında

Yakalanması planlanan 91 kişiden 46’sı, adreslerinde yakalanarak gözaltına alındı. Kalan 45 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor. 2’nci dalga operasyonlarında gözaltına alınması planlanan 91 kişinin, terör örgütünün mali yapılanmasındaki kişiler olduğu belirtildi.



Belediye ihalelerine giriyorlardı

Terör örgütüne mali destek sağladığı belirlenen kişilerin, Murat Karayılan’ın talimatı doğrultusunda belediye ihalelerine girdiği, fesat karıştırdığı, bu yolla da terör örgütüne ait 70 milyon TL’nin bitcoin, gümüş, altın, çeşitli şirketler ve ihaleler ile aklandığı duyuruldu. Bu 91 kişinin terör örgütü propagandası yapma, terör örgütüne üye olma ve terör örgütü yöneticisi olma suçlarının da bulunduğu saptandı.

Yorumlar (0)