Klasik Amerikan malı!

15 Temmuz işgal girişiminin başarısız olduğu kesinleşinceye kadar çıt çıkarmayan, işgal girişimi başarısız olunca "demokrasi" vurgusu yapan ABD'nin şirketleri de aynı rengin farklı tonunda.

GÜNDEM 05.02.2021, 19:00 05.02.2021, 21:57
Klasik Amerikan malı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi olaylarına dair bugün yaptığı açıklamada, "Yürekleri yetse, 'Cumhurbaşkanı istifa' diyecekler." dedi.

Erdoğan'a ilk cevap CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan geldi. Faik Öztrak'ın "Cumhurbaşkanı istifa" sözlerinin hemen ardından Twitter'da #Cumhurbaşkanıİstifa etiketi (tag) oluşturuldu.

Twitter Türkiye Gündemi'nde birinci sıraya yerleşen #Cumhurbaşkanıİstifa etiketinden bir süre sonra da #ErdoğanınYanındayız etiketi oluşturuldu.

İki gündem konusu arasında uzun süre devam eden yarışta Erdoğan'a yönelik oluşturulan gündem konusuna, Erdoğan karşıtı gündemde yer alan tweet sayısının 4 katının üzerinde mesaj gelmesine rağmen Twitter, Erdoğan'ı istifaya davet edenlerin kaybedeceğinin kesinleştiği ana kadar gündemin ilk sırasında Erdoğan karşıtlarının etiketini tuttu.

Saat 18.22'de 89 bin 800 paylaşımın 19 bin 100 paylaşımdan büyük olduğunu kabul eden Twitter, 15 seçim kazanan 15 Temmuz darbesini atlatan Erdoğan'ın bu girişimden de başarıyla çıkacağının kesinleşmesi üzerine popüler gündem listesini değiştirdi ve ErdoğanınYanında yerini aldı.

Haber yayına hazırlandığı sırada #ErdoğanınYanındayız etiketi 124.000, #Cumhurbaşkanıİstifa etiketi ise 21.700 tweet almıştı.

#Cumhurbaşkanıİstifa etiketiyle başarıyı yakalayamayanlar #YüreğimizYetiyor etiketiyle şanslarını denediler ancak "YüreğimizYetiyor" da yetmeyince paylaşımlar durdu.

#Cumhurbaşkanıİstifa etiketi ile #ErdoğanınYanındayız etiketi arasındaki son durum şöyle:

Yorumlar (0)