KKTC’de Faiz Sucuoğlu başkanlığında yeni hükümet kuruldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu liderliğinde yeni hükümetin kurulduğu bildirildi.

GÜNDEM 05.11.2021, 17:54 06.11.2021, 09:38
KKTC’de Faiz Sucuoğlu başkanlığında yeni hükümet kuruldu

Ülkede 10 ay boyunca iktidarda kalan Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi'nden meydana gelen 4. azınlık hükümeti olarak görev yapan Başbakan Hamza Ersan Saner, kaset skandalı sonrası istifa etmiş ve böylelikle hükümet düşmüştü.

Onayı hemen aldı

Sonrasında Ulusal Birlik Partisi’ne başkan olarak seçilen Faiz Sucuoğlu, Demokrat Parti ile birlikte azınlık hükümetinde yer alacak yeni kabineyi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sundu ve onayı aldı.

Yeni azınlık hükümetinin meclisteki diğer partilerle seçim tarihi konusunda mutabık kalması durumunda 2 ay kadar görev yapması bekleniyor.

Kabinede UBP’nin 18, DP’nin de 3 milletvekili var

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sucuoğlu’na 1 Kasım tarihinde hükümeti kurma görevini vermiş ve Sucuoğlu da Cumhuriyet Meclisinde temsil edilen parti liderleri ile hemen görüşmeye başlamıştı.

Tatar'ın onayladığı kabinede sadece iki isim değişirken, Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti 5.azınlık hükümetinde, Ulusal Birlik Partisi’nin 18, Demokrat Parti’nin de 3 milletvekili bulunuyor.

KKTC Başbakanı Ersan Saner 13 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanına istifasına sunmuştu.

Yorumlar (0)