KKTC Başbakanı Tatar'dan 'Barış Pınarı' açıklaması!

KKTC Başbakanı Tatar, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin "Bizim için tek doğru yol, Türkiye ile birlikte hareket etmektir" dedi.

GÜNDEM 14.10.2019, 01:48
KKTC Başbakanı Tatar'dan 'Barış Pınarı' açıklaması!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'la bir telefon görüşmesi yapan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, "KKTC halkı Barış Pınarı Harekatı'nda Türkiye'nin yanındadır." dedi.

"Türkiye kamuoyu bilsin ki..."

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı'na yönelik açıklamalarıyla ilgili, "Türkiye kamuoyu bilsin ki hükümetin başındaki Ersin Tatar ve arkadaşları, Ulusal Birlik Partisi ve diğer milliyetçiler kesinlikle böyle düşünmüyorlar. Bizim için tek doğru yol, Türkiye ile birlikte hareket etmek, Türkiye ile omuz omuza ve müşterek olarak bu davayı yürütmektir. KKTC halkı Barış Pınarı Harekatı'nda Türkiye'nin yanındadır." açıklamasını yaptı.

"Türk askerine başarılar diliyorum"

Kıbrıs Türkü'nün bekasının, bu yolu Türkiye ile birlikte yürümekten geçtiğini belirten Tatar, "Dr. Fazıl Küçük de Rauf Denktaş da Derviş Eroğlu da bunu söyledi. Şimdi bizler de aynısını söylüyoruz. Bizim için tek doğru yol, Türkiye ile birlikte hareket etmek, Türkiye ile omuz omuza ve müşterek olarak bu davayı yürütmektir. Bunu zaten halkımızın çoğu da biliyor. Biz buradayız ve mücahitlik ruhuyla devam ediyoruz. Barış Pınarı Harekatı'nda Türk askerine başarılar diliyorum." diye konuştu.

Yorumlar (0)