Kızını kurtarmak istemişti… Samsun’da yürek yakan olay

Samsun’da, serinlemek için denize giren ve bir süre sonra boğulma tehlikesi geçiren 12 yaşındaki küçük kızını kurtarmaya çalışan baba, hayatını kaybetti. 

GÜNDEM 04.07.2022, 09:58 04.07.2022, 15:49
Kızını kurtarmak istemişti… Samsun’da yürek yakan olay

Atakum ilçesinde, 51 yaşındaki babası Murat Akbaş ile birlikte serinlemek için Çatalçam mevkiinde bulunan sahile giden 12 yaşındaki Tuğçenur Akbaş, bir süre sonra denize girdi. Babasıyla beraber denizde bir süre eğlenen küçük kız, ardından derin bir noktada boğulma tehlikesi geçirdi. 

Kızını kurtarmak isterken güçsüz düştü

Kızının boğulmak üzere olduğunu fark eden Murat Akbaş, panikle o bölgeye doğru yüzmeye başladı. Ancak bir süre sonra gücü kesilen ve nefes almakta zorlanan 51 yaşındaki baba, kısa süre sonra denizde kayboldu. Bölgedeki vatandaşların durumu fark etmesi üzerine ekiplere ihbarda bulunuldu. 

Baba Murat Akbaş, hastanede yaşamını yitirdi

Olay yerine hızlı bir şekilde gelen cankurtaranlar, Murat Akbaş ve kızını denizden çıkardı. Olay yerindeki ilk müdahalesi yapılan Murat Akbaş’ın kalbinin durduğu belirlendi. Olay anında o bölgede piknik yapmakta olan hemşire Hayriye Tanrıvermiş tarafından kalp masajı yapıldı. Yeniden hayata dönen baba Akbaş, ardından kızıyla birlikte ambulansa bindirilerek Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yoğun bakım servisine alınan Murat Akbaş, doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. 12 yaşındaki Tuğçenur Akbaş’ın ise tedavisinin sürdüğü bildirildi. 

“Nabız atmıyordu, kalbi de çalışmıyordu”

Murat Akbaş’a ilk müdahale eden isim olan hemşire Hayriye Tanrıvermiş, üzücü bir olay yaşadıklarını dile getirerek, “Ben tesadüfen o bölgede bulunuyordum. Ailem ile piknik yapıyorduk. Sonra birisinin boğulduğunu öğrendik. Cankurtaranlar suya doğru harekete etmeye başladı. Ben de durumu fark edince hemen oraya gittim. Denizden hareketsiz bir erkeği çıkardılar. Nefes almıyordu. Hemen ilk müdahaleyi gerçekleştirdim. Nabız atmıyordu, kalbi de çalışmıyordu. Kalp mesajı yaptım. Kalbi yeniden atmaya başlayınca hemen ambulansa bindirdik ve hastaneye sevk ettik” dedi. 

“Denizden çıkarılan şahıs hareket etmiyordu”

Olay anında denizde yüzen isimlerden biri olan Atakan Dikmen ise yaptığı açıklamada, “Ben de o sırada denizin içindeydim. Kızı ve babası beraber yüzmeye gelmişler. Birden boğulma haberini aldık. Hemen cankurtaranlar, sağlık ekipleri, polisler geldiler. Denizden çıkarılan şahıs hareket etmiyordu. O sırada bulunan bir hemşire hanım ilk müdahaleyi yaptı. Sanırım ondan sonra biraz durumu normalleşti. Ardından hemen ambulansa bindirdiler” ifadelerini kullandı. 

“Önce küçük kız boğulma tehlikesi geçirdi”

Bölgede piknik yapan isimlerden olan Damla Demirci de büyük korku yaşadıklarını dile getirerek, “Önce küçük kız boğulma tehlikesi geçirdi. Babası onu görünce kurtarmaya çalıştı. Bir süre sonra babası da denizde kayboldu. Bazı kişiler ihbarda bulununca buraya hemen cankurtaranlar geldi. Gerçekten kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hem babasını hem de kızını hemen denizden çıkardılar. Önemli bir gayret sarf ettiler. Sahilde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırıldılar. Bizler de burada büyük bir korku ve panik yaşadık” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)