Kızılelma’ya yeni varyant: Bayraktar duyurdu

Kızılelma üzerinde çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, "Şu anda Kızılelma'nın süpersonik bir varyantını da geliştirmeyi planlıyoruz. O normale göre az kullanılmakta olan bir varyant. Sizlere şu şekilde ifade edeyim sesin üstünde de uçabilecek bir yenilikten bahsediyoruz” dedi.

GÜNDEM 04.01.2023, 09:51
Kızılelma’ya yeni varyant: Bayraktar duyurdu

Türk savunma sanayisinde yaptığı geliştirmelerle adından söz ettiren Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, Kızılelma hakkında müjdeli bir haber verdi. Bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Bayraktar, Kızılelma ve TB-2 SİHA'lar hakkında konuştu.

Kızılelma’ya yeni varyant

Kızılelma'nın agresif hamleler yapabileceğine işaret eden Bayraktar, “Savaş uçakları ile muharebeye girebilecek bir teknoloji Kızılelma’da var. Bunun dışında oldukça hızlı gidebiliyor. Hatta biz Kızılelma’nın süpersonik bir varyantını da üretmeyi planlıyoruz. O normale göre daha az kullanılmakta olan bir varyant. Sesin üzerinde de uçabilen bir varyant diyebiliriz. Bunun dışında Kızılelma agresif hamlelerde de bulunabilecek." dedi.

“25 saat havada kalabiliyor”

Akıncı'nın üst segmentlerde bulunduğuna vurgu yapan Bayraktar, "Belirli bir süredir uçağı ürün olmak için hazırlıyoruz. Tamamlandığında belirli vazifelerde üstünlük oluşturabilir. İnsanlı bir uçak, insansız bir uçağa göre çok daha dikkatli olacaktır. 4. nesil uçakların karşısında büyük üstünlük oluşturacaktır. Akıllı yapay zeka sayesinde üst düzey kararlar almasına yardımcı olacak teknolojiler ile bir araya geldiğinde 5. neslin pabucunu dama atacak diyebiliriz. Akıncı, daha üst sınıf ve keşif çalışmalarına odaklı oluşturulmuş bir platform. 25 saat süresince havada kalabiliyor. Ve en önemlisi büyük yük taşıyabiliyor. F-16 gibi bir savaş uçağının taşıyabileceği her cephaneyi içerisinde barındırabiliyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)