Kızılay, Ukrayna’ya insani yardım tırı gönderiyor

Kızılay, Rusya’nın bombardımanı altındaki Ukrayna’ya 3 TIR yardım göndereceklerini açıkladı. Yardımlar bugün yola çıkacak. 

GÜNDEM 25.02.2022, 14:42 25.02.2022, 18:11
Kızılay, Ukrayna’ya insani yardım tırı gönderiyor

Rusya’nın Ukrayna ordusu ve halkına yönelik hava bombardımanı devam ederken Rus tankları da başkent Kiev’e doğru hızla ilerliyor. Yüzlerce kişinin öldüğü ve yaralandığı savaş meydanında Ukraynalı yetkililer, sığınakta kalınması yönünde halka çağrıda bulunuyor. Siren seslerinin sık sık yankılandığı ülkede 18-60 yaşında eli silah tutabilen herkesin orduya katılması istendi ve ülkede askeri seferberlik ilan edildi. 



Kızılay, yardım gönderiyor 

Yaşanan harekat sebebiyle zor durumda kalan, market ve eczane alışverişlerini tamamlamaya fırsat kalmadan sığınaklara yerleşmek zorunda kalan Ukrayna halkı için Kızılay, yardım araçlarını yola çıkartıyor. Zor durumda kalan halk için yardım çağrısında bulunan Ukraynalı yetkililere olumlu yanıt veren Türk Kızılayı, 3 TIR yardım hazırladı. 210 metrelik genel maksatlı çadırlar, afet çadırları, çocuk ve büyük battaniyeleri, uyku tulumları, yataklar ve sağlık malzemeleri bulunan 3 TIR yardım, bugün yola çıkacak. 

Yorumlar (0)