Kızılay'da skandal! Eşi 14 bin lirayla atandı

Kızılay'ın Kurumsal Gelişim Direktörü Levent Canbay’ın eşi Şemsi Kamile Canbay'ın, 14 bin 484 lira maaşla Kızılay Genel Başkan Danışmanı olarak atandığı iddia edildi.

GÜNDEM 05.10.2019, 14:46
Kızılay'da skandal! Eşi 14 bin lirayla atandı

Uçuk maaş zamları ve usulsüzlük iddiaları ile gündeme gelen Kızılay'dan yeni bir skandal daha... 

Kızılay’ın Kurumsal Gelişim Direktörü Levent Canbay’ın 16 bin 750 lira maaş aldığının öğrenilmesinin ardından eşi Şemsi Kamile Canbay’ın Kızılay Genel Başkan Danışmanı olarak atandığı ortaya çıktı. BirGün’ün ulaştığı 5 Eylül tarihli işe alım belgesinde, Kamile Canbay'ın 14 bin 484 lira maaşla Genel Başkan Danışmanlık Ofisi’nde "genel başkan danışmanı" olarak çalışmaya başladığı görüldü.

Kamile Canbay’ın danışman olarak atandığı, Kızılay kaynakları tarafından doğrulandı.

8 danışmanın maaşı yaklaşık 47 asgari ücretlinin maaşına denk!

Söz konusu işe alım belgesinin altında Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile Genel Müdür İbrahim Altan ve iki yöneticinin imzası bulunurken, belgede şu ifadeler kullanıldı:

"Faaliyet alanı ve faaliyet alanı içerisindeki fonksiyonlar içerisindeki fonksiyonlar özelinde yer alan ya da yeniden oluşturulacak süreçlere ilişkin yapılandırma, yaygınlaştırma, kültür oluşturma ve mentorluk yapılan belirli süreli (en fazla bir yıl süresi) danışman olarak atanması uygundur."

Kızılay'da 8 danışmana verilen aylık toplam maaş, yaklaşık 47 asgari ücretlinin maaşına denk geliyor. Danışman kadrosunda bulunan bazı kişilerin aynı zamanda akademisyen olduğu ve bu sebeple çift maaş aldığı kaydedildi.
 

Yorumlar (1)
Akin 4 yıl önce
Yapmış olduğum kan ve maddi yardımlar için pişman oldum