Kızılay Başkanı Kınık'tan "çadır ve parayla kan satışı" sorularına yanıt

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Meclis Deprem Araştırma Komisyonuna yaptığı sunumda "Ahbap'a çadır satışı" konusundaki soruları yanıtladı. Haberinin olması durumunda buna onay vermeyeceğini kaydeden Kınık, çadır satışının ayrıntıları hakkında bilgi verdi. Parayla kan satışı iddialarına değinen Kerem Kınık, "Neden istifa etmiyorsunuz?" sorusunu da yanıtladı.

GÜNDEM 27.03.2023, 16:48 Hakan Öksüz
Kızılay Başkanı Kınık'tan "çadır ve parayla kan satışı" sorularına yanıt

Ahbap derneğine yapılan çadır satışı sonrası eleştiri oklarına hedef olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Ahbap derneğine satılan çadırlar hakkında Meclis Deprem Araştırma Komisyonuna sunum yaparak konuya açıklık getirdi. 

"Ben buna onay vermezdim"

Satıştan kendisinin de genel müdürün de haberdar olmadığını kaydeden Kınık, "Eğer haberimiz olsaydı buna izin vermezdik. Satışı yapılan 2 bin 50 çadır, Uluslararası Göç Kurumu için üretilmiş. Normalde onlara gidecekmiş ama Ahbap'ın talebinin ardından bizim arkadaşlarımız, iktisadi kuruluş satışı gerçekleştirmişler. Ben buna onay vermezdim." ifadelerini kullandı.

"Kamuoyunda halkı olarak itiraz sesleri yükseldi"

Çadır satışının ortaya çıkmasının ardından kamuoyunda halkı olarak itiraz seslerinin yükseldiğini söyleyen Kerem Kınık, "Kızılay'ın, kendi deposunda duran çadırları halka sattığı gibi yanlış bir algı oluşmuş. Olayın yanlış aksettirilmesi nedeniyle nefret objesi haline geldik. Vatandaşın bağışı ile alınan çadırların satışı diye bir şey yok." değerlendirmesinde bulundu.

Parayla kan satışı iddiaları

Toplamda 5 farklı yerden maaş aldığı iddiasının gerçeği yansıyamadığını kaydeden Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "parayla kan satışı" iddialarını da yalanladı. Parayla kan alınıp satılması gibi bir durumun gerçekleşmesinin imkansız olduğuna vurgu yapan Kınık, "Parayla kan alıp satmak zaten kanuna aykırı. Bu yapılamaz. Hizmet maliyeti SGK tarafından ödeniyor." ifadelerini kullandı.

"Neden istifa etmiyorsunuz?" sorusunu yanıtladı

Neden istifa etmediğine ilişkin soruyu da cevaplandıran Kerem Kınık, "İstifa edilmesi halinde 2 ay içinde genel kurula gidilmek zorunda. Yönetim kurulunun istifa etmesi durumunda idari işlemlerin tamamen durması gibi bir risk ortaya çıkacak. 300 bin gönüllümüz var. İstifa, bu gönüllülerin yönetilmesi hususunda kaosa neden olur." dedi.

Yorumlar (0)