Kızı için yol yaptırdı!

Muğla'da çiftçilik yapan Ramazan Korkut, kızının okula daha rahat gidebilmesi için yaptırdığı yolun borcunu ödemek için ineklerini satışa çıkaracak.

GÜNDEM 03.10.2019, 18:30
Kızı için yol yaptırdı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan çiftçi Ramazan Korkut'un kızı için yaptığı yolun hikayesi gülümsetti.

Menteşe ilçesi Yemişendere Mahallesi'nde hayvancılık yapan 48 yaşındaki Ramazan Korkut, 6 yaşındaki kızı Gamze'yi, Şehbal Baydur İlköğretim Okulu 1. sınıfa taşımalı eğitimle kaydettirdi. Fakat evden mahalleye giden stabilize yolun dar ve bakımsız olması sebebiyle okul servisi eve ulaşamadı. Bunun üzerine Korkut, bir süre kızını traktörle servisin beklediği 4 kilometre mesafedeki yoldan almaya başladı.

"63 saat kepçe, 6 gün boyunca 4 kamyon çalıştırdım"

Bu duruma yüreğinin dayanmadığını belirten Korkut, "Yolun dar bölümlerini kepçeyle genişlettirdim. 63 saat kepçe, 6 gün boyunca 4 kamyon çalıştırdım. Toplamda 42 bin lira masraf ettim. Belediye üç gün kamyon verdi. Orman Bölge Müdürlüğü de çakıl serme işi için greyder gönderdi. Komşumuz daha önce ikiz çocuklarını Muğla'da yaşayan büyük kızlarının yanını göndermişti." dedi.

"Kızımın okuyup memur olmasını istiyorum"

Yolun bitirilmesinin tüm sorunları gidermediğini aktaran Korkut, "Kızımın okuyup memur olmasını istiyorum. Belediye bizimle ilgilenmedi. 2 tane kamyon, bitane kepçe istedim. Vermediler. İnekleri satıp borcumu kapatacağım." ifadelerini kullandı.

Anne Şirin Korkut da eşinin yolu yaptırmasıyla servisin evlerinin önüne kadar geldiğini, rahat ettiklerini söyledi.

Okula servisle gidip geldiğini söyleyen Gamze Korkut ise "Daha önce traktörle servisin yanına gidiyordum. Çok zorlanıyordum. Bu yolu okula gitmem için babam yaptı." diye konuştu.

Yorumlar (0)