Kız Kulesi yıkıldı mı?

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, "2023 senesinde, Cumhuriyetimizin 100'üncü yaşında, Kız Kulesi, abidevi ve tarihi değerine uygun şekilde, bir müze ve eser olarak yeniden hizmet verecektir." denildi.

GÜNDEM 04.09.2022, 01:00
Kız Kulesi yıkıldı mı?

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, 1940'lı senelerde Kız Kulesi'nde meydana gelen yangının ardından betonarme eklenti yapıldığı anımsatıldı.

"Depreme dayanımı yok"

Bahse konu açıklamada, "Beton eklenti, alanında uzman kişiler olan Han Tümertekin, Prof. Dr. Feridun Çılı, Prof. Dr. Zeynep Ahunbay ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) tarafından hazırlanan, söz konusu yapının depreme karşı dayanımının olmadığına dair raporlar ve yine danışman hocalarımızın kontrolü altında hazırlanan projeler doğrultusunda tüm dünyaca kabul gören koruma ilkelerine tamamen bağlı kalınarak külah bölümü yapıdan uzaklaştırılmakta, özgün malzemesine uygun bir şekilde yapılmasına yönelik faaliyetler sürmektedir." ifadelerine yer verildi.

"2023'te yeniden hizmet verecek"

Kız Kulesi'ne ve restorasyona dair bütün gelişmelerin ve belgelerin Kız Kulesi'nin internet sitesi üzerinden paylaşıldığı aktarılan açıklamada, "2023 senesinde, Cumhuriyetimizin 100'üncü yaşında, Kız Kulesi, abidevi ve tarihi değerine uygun şekilde, bir müze ve eser olarak yeniden hizmet verecektir." denildi.

Yorumlar (0)