"Kıyameti yaşadık çok korktuk"

Rize'de dün akşam etkili bir şekilde devam eden sağanak yağış, sele neden oldu. Dereler taştı, bazı yerlerde heyelan meydana gelirken, köy ve mahalle yolları ulaşıma kapandı. Tunca beldesinde, ırmağın taşması neticesinde su basan 2 ev boşaltıldı. Evinden büyük bir korkuyla çıkan Halis Aytemiz "Kıyameti yaşadık, çok korktuk" dedi.

GÜNDEM 07.10.2019, 11:24
"Kıyameti yaşadık çok korktuk"

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde dün akşam meydana gelen sağanak yağışta Trabzon, Rize ve Artvin'de etkili oldu. Ardeşen ilçesinde meydana gelen heyelanda 17 köy yolunda ulaşım sağlanamadı. Ardeşen ve Tunca belediyeleri ile İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy ve mahalle yollarını ulaşıma tekrar açmak için çalışmalar başlattı. Cumali ve Mevlüt Aytemiz'e ait 2 evin zemin ve bodrum katlarında bulunan evler sular altında kaldı. Evlerde oturan insanlar tahliye edildi. Korku içerisinde gece yarısı evi boşaltılan insanlar, güvenli yerlerde oturan akrabalarının yanında geceyi geçirdi. Ada Mahallesi'nde altyapılarda hatalar yaşandı. Elektrik nakil direği, devrilmemesi için halatla ağaca bağlanarak destek sağlandı.

"Sel evi götürecekti"

Heyelan ve sel anında korku dolu anlar yaşayan Havva Demir, "Gece sesleri duyduk. Büyük bir afet oldu. Allah bizi kurtardı. Çok korku yaşadık" dedi.

Emine Aytemiz, "Akşam çok yağdı, sel oldu. Korkudan evden çıktık. Çok şiddetli yağmur yağdı. Halen daha o korkuyu yaşıyoruz. Kepçe geldi, ırmak yatağını açtı yoksa sel, evi götürecekti" dedi.

Bir diğer korku dolu anları yaşayan kişilerden olan Halis Aytemiz, "Evi korkuyla boşalttık. Kıyameti yaşadık. Çok korktuk. Çocuklarla o korku ve heyecanla evden kaçtık" diye konuştu.
 

Yorumlar (0)