Kısıtlamada taksi bagajında yakalandı!

Ankara'da sokağa çıkma kısıtlamalarında ceza yememek için taksi bagajında yolculuk yaparken yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

GÜNDEM 12.01.2021, 09:24 13.01.2021, 09:12
Kısıtlamada taksi bagajında yakalandı!

Başkent Ankara'da Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde sokağa çıkma yasağı ile ilgili yaptıkları denetimlerde, Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan Kurtuluş Parkı önünden hareket eden ve Kızılay istikametine giden Beytullah D. yönetimindeki taksiye dur ihtarında bulundu.

"Dur" ihtarına riayet etmeyen taksi yaklaşık 100 metre ileride bulunan kontrol noktasındaki görevli bir polis memurunun önünü kesmesiyle durduruldu.

Araçtan indirilen taksi sürücüsü Beytullah D, neden durmadığı sorusuna, "Uygulama noktasını fark etmedim, o yüzden durmadım" cevabını verdi. Polis ekipleri, taksinin iç kısmında arama yaptı ve hiçbir suç unsuru bulamadı.

Polis ekipleri, taksinin bagajını açınca içinde birinin olduğunu görünce şaşırdı.

Kısıtlamaya uymadığı için ceza yememek amacıyla taksinin bagajına binerek yolculuk yaptığı belirlenen zanlı, üzerinde kimlik olmadığı için önce polise farklı bir isim verdi. Gerçekleştirilen parmak izi çalışmasında şahsın Şenol G. olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri, Şenol G. ve taksi sürücüsü Beytullah D'yi, ifadelerini almak için Çankaya Suç Araştırma ve Önleme Büro Amirliğine götürdü.

Şenol G. ilk ifadesinde Hüseyingazi Mahallesi'nde arkadaşıyla birlikte içki içtiğini ve bir zaman sonra bu noktadan taksiye binip Hoşdere Caddesi'nde oturan babasına gitmek istediğini ancak sokağa çıkma yasağında ceza yememek için taksinin bagajına bindiğini, taksi sürücüsünün de bu teklifini kabul ettiğini anlattı.

Taksi şoförü Beytullah D. de ifadesinde Şenol G'nin "5-10 lira fazla veririm" deyip kendisini ikna ettiğini ifade etti.

Olay yerine gelen trafik ekipleri, taksi sürücüsüne "dur' ikazına uymamak" ve "Emniyet kemeri takmamak" suçlarından ceza uyguladı ve sürücü ehliyetine el koyarak aracı otoparka çektirdi.

2 kez "evden hırsızlık", 2 kez "açıktan hırsızlık", 2 kez "iş yerinden ve kurumdan hırsızlık", 2 kez "güveni kötüye kullanma", 1 kez "kapkaç", 1 kez "kasten yaralama", 1 kez "uyuşturucu ticareti ve uyuşturucu kullanmaktan", 1 kez "görevli memura mukavemet" suç kaydı bulunduğu saptanan Şenol G. hakkında da adli işlem başlatıldı.

Yorumlar (0)