Kırsal kalkınma desteğine başvurular başladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kendi twitter hesabından yaptığı paylaşım ile “Toplamda 1,3 milyar lira ile yüzde 50 hibe desteği vereceğimiz 'Kırsal Kalkınma' yatırımlarına başvuru almaya başladık" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 03.11.2021, 13:14 04.11.2021, 13:04
Kırsal kalkınma desteğine başvurular başladı

Tarım ve Orman Bakanı görevini yürüten Bekir Pakdemirli, kırsal kalkınma yatırımları ile ilgili Twitter’da paylaşımlarda bulundu. Bakan öncelikle "Kırsal Kalkınma Yatırımlarına başvuru kabul ettiklerini duyurdu.

Bu sene daha çok proje destek alacak

Ekonomik yatırımlara yapılacak olan başvuruların 21 Ocak 2022’ye, kırsal alt yapı için ise başvurunun 17 Aralık 2021 tarihine kadar yapılması gerektiği belirten Pakdemirli şunları ifade etti: “Kırsal kalkınma projelerini desteklemek amacıyla programın kapsamında 74’den fazla ekipman ve makineye yüzde 50 civarında verilecek hibe desteği ile her zaman yanında olduğumuz çiftçilerimize can suyu olmayı sürdüreceğiz. 40 bin lira sınırına kadar olan ekipman ve makine başvurusu için öncelik verilecek. Bu dönem ayrıca başvurularda asil ve yedek liste çalışması yapılarak daha fazla projenin hayata geçmesine vesile olacağız” dedi.  

Yorumlar (0)