Kırmızı kategorideki Dilek Özer ve 2 koruması etkisiz!

Terör örgütü PKK'nın sabotaj ve suikast saldırılarını organize eden sözde özel güç sorumlusu PKK'lı terörist Dilek Özer, yapılan hava harekatında etkisizleştirildi. Özer kırmızı kategoride aranıyordu.

GÜNDEM 02.02.2023, 17:26
Kırmızı kategorideki Dilek Özer ve 2 koruması etkisiz!

Güvenlik güçlerince bölücü terör örgütüne dair sıkı takip sürüyor.

Ülke gündeminden terörü çıkarmaya ilişkin kararlı olan Mehmetçik'imiz en son Şırnak Uludere'de bir hava harekatı gerçekleştirdi.

Haftanin Vadisi'nde yer alan Sinaht bölgesinde tespit edilen hedefler başarılı bir şekilde vuruldu.

Operasyon sonrasında ise kırmızı listeye bir çizik daha atıldı.

Örgüte üst düzey darbe vuruldu

PKK'nın kadın yapılanmasında bulunan ve 20 senedir dağ kadrosundaki Melsa kod isimli Dilek Özer ve korumaları Rezzan Yıldırım ile Gülşah Polat etkisizleştirildi.

Teröristin sabotaj ve suikast gibi eylemlerin organizasyonunu yapan "Hezen Taybet" isimli özel güç yapılanmasında da üst düzey yönetici olduğu ortaya çıktı. Teröristin başına 10 milyon TL'lik para ödülü koyulduğu da tespit edildi.

Terörist Özer'in PKK elebaşlarından olan Duran Kalkan ile fotoğrafı da ortaya çıktı.

Abdullah Öcalan yakalanınca canlı bomba olmak istedi

Bununla beraber Abdullah Öcalan'ın yakalanması sonrasında teröristbaşının canlı bomba olmak istediği fakat yakalanma riskinden dolayı isteğinin kabul edilmediği öğrenildi.

Teröristin Şırnak ve Siirt'te sözde Botan sahası ismi verilen alanda faaliyetlerde bulunduğu ve Hakkari-İran sınırında yer alan Zagros dağları ile kuzey Irak'ta Zap Vadisi'nde de sözde eyalet sorumlusu olduğu tespit edildi.

5 suçtan hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı

Muş ve Şırnak Başsavcılıkları tarafından Dilek Özer hakkında, "Kişiyi, yerine getirdiği görevinden dolayı öldürmek, devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, patlayıcı madde imal etmek ve kamu malına zarar vermek" suçlarıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yakalama kararı olduğu da tespit edildi.

Kandil'den Haftanin bölgesine geçtikleri tespit edildi

Öldürülen yardımcıları Yıldırım ve Polat'ın da uzun zamandır dağ örgütünün sözde özel güç yapılanmasında bulundukları, Irak'ın Sincar bölgesinde IŞİD ile çatışmalarda bulunduktan sonra yeniden Kandil'e ve buradan da öldürüldükleri Haftanin'e geçtikleri kaydedildi.

Yorumlar (0)