Kırmızı kategoride aranan 2 terörist etkisiz!

MİT ve TSK'nın operasyonuyla Gara'da etkisiz hale getirilen 2 teröristin, kırmızı kategoride aranan Servet Aydın ve Söylemez Yaşar olduğu belirlendi.

GÜNDEM 24.10.2019, 09:56 24.10.2019, 10:43
Kırmızı kategoride aranan 2 terörist etkisiz!

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bölücü terör örgütü PKK ile mücadelesi hızla devam ederken, örgütün sözde üst düzey sorumluları da "nokta atışlarla" öldürülüyor.

Bir süre önce MİT ve TSK'nın koordineli çalışmasıyla Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde düzenlenen hava harekâtı ile PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden "Gülçiya" kod adlı Servet Aydın ve "Tekoşin Batman" kod adlı Söylemez Yaşar etkisiz hale getirildi.

MİT tarafından elde edilen anlık istihbaratın TSK ile paylaşılması sonucu harekete geçen F-16'lar, teröristleri nokta atışı ile vurdu.

Operasyon sonucu etkisiz hale getirilen "YJA-STAR" sözde askeri konsey ve PKK/PAJK konsey üyesi Servet Aydın'ın kırmızı kategoride arandığı, 2000'li yıllarda Diyarbakır kırsalında sorumlu düzeyde etkinlik gösterdiği ve Diyarbakır şehir merkezi ile kırsal alanında düzenlenen birçok eylemin de azmettiricisi olduğu tespit edildi. 

Aynı operasyonda etkisiz hale getirilen Söylemez Yaşar'ın da kırmızı kategoride arananlar listesinde bulunduğu belirlendi. Geçmiş dönemde sözde Gare alanı YJA-STAR sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü ifade edilen Yaşar'ın, örgütün sözde Irak Gare alanı yürütme konsey üyesi olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)