"Kırmızı" direndi, poşetlendi; "renksiz" ikna edildi, yaşayacak!

Terör örgütü PKK'nın sözde Tunceli saha sorumlusu olan ve "Kırmızı" kategoride aranan "Yılmaz" kod isimli İsmail Sürgeç'e Tunceli Ahpanos Vadisi'nde düzenlenen operasyonda çizik atıldı. Şırnak'ta ise ikna edilen terörist teslim olarak canını kurtardı.

GÜNDEM 12.11.2020, 15:25 12.11.2020, 21:22
"Kırmızı" direndi, poşetlendi; "renksiz" ikna edildi, yaşayacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlığın "Terörden Arananlar Listesi"nde "Kırmızı" kategoride 10 milyon liraya kadar ödülle aranan ve terör örgütü PKK'nın sözde Tunceli saha sorumlusu olan "Yılmaz" kod adlı terörist İsmail Sürgeç'in bir daha Türkiye hakkında kötülük düşünemeyecek duruma getirildiği müjdesini verdi.

Müjdeyi Twitter hesabından paylaşan Bakan Süleyman Soylu, "Kırmızı listeye bir çizik daha..." diyerek PKK'yı terörist İsmail Sürgeç'in Tunceli ilinin Ahpanos Vadisi'ndeki operasyonda etkisiz duruma getirildiğini bildirdi.

Bakan Soylu, operasyonda görev alan yiğitlere de seslenerek, "Tebrikler kahramanlar" dedi ve "Allah sizi muhafaza etsin." duasında bulundu.

İşte emrini verdiği ve katıldığı eylemler

Tunceli İl Jandarma Komutanlığına bağlı kahraman Jandarma Komando ve kahraman JÖH (Jandarma Özel Harekat) birliklerinin silahlarıyla birlikte etkisiz duruma getirdiği 2 teröristten biri olan İsmail Sürgeç'in katıldığı ve yönettiği terör eylemleri şu şekilde:

18 Haziran 2007: Erzincan Türkmenoğlu Köprüsü. Çatışma.

26 Temmuz 2007: Giresun'un Alucra-Andırlı Mahallesi bölgesi. Bir uzman çavuşun şehit edildiği saldırı.

16 Mayıs 2008: Tunceli-Ovacık karayolu, halkın ziyaret yeri Dikilitaş mevkisi. Mayınlama olayı.

2008: Erzincan. 3 askerin şehit edildiği saldırı.

Haziran 2019: Aşağıtorunoba. Bir askerin şehit edildiği, bir askerin yaralandığı saldırı.

9 Temmuz 2010: Tunceli-Ovacık karayolu. Yol kesme eylemi.

7-8-9 Ağustos 2010: Tunceli-Ovacık karayolu Venk köprüsü mevkisi. Yolun trafiğe kapatılarak araçların yakılması ve örgüt propagandası yapılması.

18 Ağustos 2011: Tunceli Merkez Sarıtaş ilçesi. Jandarma Karakol Komutanlığının sorumluluk bölgesinde güvenlik güçleriyle silahlı çatışma.

25 Haziran 2017: Erzincan-Yaylabaşı karayolu. Yaylabaşı Jandarma Karakolu devriye aracına yönelik EYP'li (el yapımı patlayıcı) saldırı.

Terörist İsmail Sürgeç'in, bu terör eylemlerinin yanı sıra daha birçok terör eyleminin planlayıcısı olduğu ve saldırı talimatlarını da bizzat kendisinin verdiği tespit edildi.

Tunceli Valiliğinden açıklama

Tunceli Valiliği ise Yıldırım-4 Munzur Kutu Operasyonu çerçevesinde 10 Kasım, hava destekli düzenlenen operasyonda 2 PKK'lı teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz duruma getirildiğini hatırlattı. Teröristlerden birinin 10 milyon lira ödülle Kırmızı kategoride aranan İsmail Süzgeç isimli terörist olduğunu belirten Tunceli Valiliği, iki terörist ile birlikte ele geçirilenlere ilişkin şu bilgilendirmeyi yaptı:

- 2 adet M-16 piyade tüfeği
- 1 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği
- 5 adet M-16 tüfeği şarjörü
- 1 adet kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü
- 2 adet el telsizi
- 10 çift mekap ayakkabı
- Çok sayıda örgütsel doküman
- Bol miktarda yaşam malzemesi.

PKK'da "ikna" teslim sayısı 197 oldu!

Diğer taraftan ikna çalışmaları neticesinde terör örgütü PKK'nın bir mensubu daha güvenlik güçlerine gelerek teslim oldu. İkna yoluyla teslim olan örgüt mensubu sayısı 1 Ocak 2020 tarihinden bu tarafa 197'ye yükseldi.

EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) ve JGK (Jandarma Genel Komutanlığı) tarafından sürdürülen ikna çalışmaları neticesinde Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim olan örgüt mensubunun 2015 yılında PKK terör örgütüne katıldığı kaydedildi.

Sürdürülen ikna çalışmaları çerçevesinde 1 Ocak 2020 tarihinden bugüne kadar PKK terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan örgüt mensubu sayısının 197'ye ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar (0)