Kırmızı bültenli PKK'lı sarı torbada!

Kırmızı bültenle aranan terör örgütü PKK mensubu terörist Ahmet Bal, MİT'in operasyonuyla etkisiz duruma getirildi.

GÜNDEM 20.10.2020, 12:00 21.10.2020, 16:45
Kırmızı bültenli PKK'lı sarı torbada!

Millî İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) istihbari çalışmaları doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonda, Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı terör örgütü PKK'nın sözde Metina istihbarat sorumlusu olan Ahmet Bal etkisiz duruma getirildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, bölgede bulunan yerel istihbarat ağı aracılığıyla PKK'lı terörist Ahmet Bal'ın bazı terör örgütü mensuplarıyla gizli toplantı yapacağını belirleyen Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT), toplantının yapılacağı noktayı da teyit ederek operasyon için düğmeye bastı.

MİT (Millî İstihbarat Teşkilatı) ve TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) tarafından geçtiğimiz gün gerçekleştirilen operasyon sonucunda, "Dara Kato" kod adlı Ahmet Bal ile, beraberindeki 4 PKK'lı terörist etkisiz duruma getirildi.

MİT takip ediyordu

Millî İstihbarat Teşkilatı'nın tespitine göre, kod adı "Dara Kato" olan terörist Ahmet Bal, 2018-2019 senelerinde Suriye'den Türkiye'ye terörist ve patlayıcı aktarımı faaliyetlerinde bulunuyordu. Özel görevlendirmeyle bu yıl Metina'ya gelen Ahmet Bal, Türkiye'nin bölgedeki kesintisiz süren askerî operasyonlarına dair bilgi topluyordu.

2009 yılında terör örgütü PKK'ya katılarak "Dara Kato" kod adını alan terörist Ahmet Bal'ın 2015 yılına kadar yurt içinde kırsal alanlarda güvenlik güçlerine karşı çok sayıda eylem gerçekleştirdiği, 2018 yılında Suriye'ye geçtiği ve YPS'nin çalışmalarına katıldığı, Suriye'den Türkiye'ye terörist ve patlayıcı aktarımlarını sağlayan kuryelerin sorumlusu olduğu, Ocak 2020'de sözde Metina istihbarat ve halkla ilişkiler sorumlulusu olduğu ve Türkiye'nin Haftanin ve Metina'daki kesintisiz ve güçlü askerî operasyonlarına dair de istihbari çalışmalar yürütmeye çalıştığı belirlendi.

Yorumlar (0)