Kırmızı bültenle aranıyordu… O terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadele çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da önemli bir operasyona daha imza attı. 

GÜNDEM 18.07.2022, 09:47 18.07.2022, 09:50
Kırmızı bültenle aranıyordu… O terörist öldürüldü

Bir açıklama yayımlayan İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır’da gerçekleştirilen operasyon sonucu ‘Azat Kendal’ kod adını kullanan PKK’lı terörist Necati Utku Kiraz ve yanındaki bir teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı Necati Utku Kiraz, terörden arananlar kategorisinde de turuncu listede yer alıyordu. 2016 yılındaki Ankara Güvenpark saldırısı da dahil olmak üzere bugüne kadar pek çok terör eylemine karışan Kiraz’ın Diyarbakır’da da yeni bir saldırı hazırlığında olduğu belirlendi. 

İHA’lar aracılığıyla görüntüleri alındı

Emniyet İstihbarat Başkanlığı’ndan alınan bilgiler doğrultusunda harekete gelen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Daralan-Lice köyü çevresinde 2 PKK’lı teröristin saldırı hazırlığında olduğunu tespit etti. Belirlenen teröristlerin insansız hava aracı eşliğinde görüntüleri alındı. Yapılan incelemelerin ardından Daralan köyü yakınlarında gerçekleştirilen operasyon ile birlikte teröristlerden biri etkisiz hale getirildi. Kaçmaya çalışan diğer PKK’lı terörist de hava unsurları eşliğinde öldürüldü. 

Güvenpark saldırısını düzenleyen isimlerdendi

Bölgede etkisiz hale getirilen diğer teröristin ise ‘Mazlum’ kod adını kullandığı tespit edildi. Örgüt içinde ‘Azat Kendal’ kod adını kullanan Necati Utku Kiraz’ın PKK içinde sözde özel kuvvetler sorumluluğunu üstlendiği ve 2016 yılında Ankara’da gerçekleştirilen Güvenpark saldırısında da etkin rol oynadığı belirledi. Yürekleri yakan saldırıda, Güvenpark otobüs durakları çevresinde bulunan bomba yüklü araç bir anda patlamış ve olay yerinde 38 kişi yaşamını yitirmişti. 

Soylu: “Elinize sağlık kahramanlar”

Operasyon sonrası sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Uzun süredir peşindeydik. İstihbarat ve emniyet güçlerimizin başarılı çalışması ve jandarmamızın son vuruşu ile birlikte; birçok terör eyleminin faili, kırmızı bültenle aranan, turuncu listedeki ‘Azat Kendal’ kod adlı Necati Utku Kiraz ve yanında bulunan bir terörist artık etkisiz. Elinize ve emeğinize sağlık kahramanlar” ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)