Kırmızı bültenle aranan TKP/ML'li terörist Muğla'da yakalandı

EGM, 1979 yılında polis memuru Muammer Sencer'in şehit edildiği olayın faillerinden olan ve kırmızı bültenle aranan TKP/ML terör örgütü adına faaliyet yürüten H.K.'nin Muğla'da yakalandığını duyurdu.

GÜNDEM 10.06.2021, 22:17 12.06.2021, 17:46
Kırmızı bültenle aranan TKP/ML'li terörist Muğla'da yakalandı

EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü), 1979 yılında polis memuru Muammer Sencer'in şehit edildiği olayın faillerinden olan ve kırmızı bültenle aranan TKP/ML (Türkiye Komünist Partisi/Markist Leninist) terör örgütü adına faaliyet yürüten H.K.'nin Muğla'da yakalandığını bildirdi.

TİKKO'nun sözde 'Merkez Komite Üyesi' idi

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen açıklamada, TKP/ML terör örgütünün kırsal alan yapılanması TİKKO'nun (Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu) içerisinde geçmiş dönemde sözde 'Merkez Komite Üyesi' olarak çalışma yürüten, örgüt adına çok sayıda silahlı-illegal eyleme iştirak ettiği belirtilen ve kırmızı bültenle aranan H.K.'nin bugün Muğla'ya bağlı Milas ilçesinde gerçekleştirilen operasyonla yakalandığı duyuruldu.

42 yıl evvel polis memuru Sencer'i şehit etmişti

H.K.'nin 1979 yılında örgüt üyeleri ile çıkan çatışmada polis memuru Muammer Sencer'in şehit edildiği olayın faillerinden olduğu ve kırmızı bülten ile arandığı öğrenildi.

Yorumlar (0)