Kırmızı bültenle aranan rapçi serbest!

İranlı rapçi Amir Hossein Maghsoudloo, ülkesinde uyuşturucu kullanmaya teşvik etme suçundan ülkesinde kırmızı bültenle aranıyordu. İstanbul'da yakalanarak gözaltına alınan rapçi, dün akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

GÜNDEM 04.02.2020, 15:09
Kırmızı bültenle aranan rapçi serbest!

İranlı rapçi Amir Hossein Maghsoudloo (33), 28 Ocak 2020'de vize işlemlerini yaptırmak amacıyla İstanbul İl Göç İdaresi'ne geldiği esnada Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı. 

İranlı rapçinin Türkiye'ye 20 Temmuz 2019'da girdiği ancak vize süresinin bitmesine rağmen yasa dışı olarak kalmayı sürdürdüğü tespit edilmişti. Maghsoudloo'nun uyuşturucu kullanmaya teşvik ettiği gerekçesiyle Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığı bildirilmişti. 

Maghsoudloo, yakalanmasının ardından sınır dışı edilmek amacıyla Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Şehit Ozan Özen Yerleşkesi'ne götürülmüştü. 

Türkiye'den çıkış yapmamak koşuluyla serbest bırakıldı

Rapçi, sabit bir adreste bulunmak, Türkiye'den çıkış yapmamak ve düzenli olarak imza vermek koşuluyla serbest bırakıldı.

Avukatından açıklama geldi

Maghsoudloo'un avukatı Gül Erdoğmuş, ünlü rapçinin serbest bırakılmasına ilişkin, "Müvekkilim Amir Hossein Maghsoudloo, 28 ocak günü oturum izni başvurusunun akıbetini öğrenmek için gittiği göç idaresinde hakkında kırmızı bülten kararı olduğu gerekçesiyle sınır dışı edilmek üzere gözaltına alındı. Sınır dışı işlemleri yapılmadan önce idari gözetim altına alınan müvekkilim için iki ayrı başvurumuz oldu. İlk başvurumuzda idari gözetim altına alınan müvekkilimin serbest bırakılması için itiraz ettik. Müvekkilim Maghsoudloo, dün akşam saatlerinde sabit bir adreste bulunmak, Türkiye'den çıkış yapmamak ve düzenli olarak imza vermek şartıyla serbest bırakıldı." dedi.

"İran'a iade edilmemesini istiyoruz"

İkinci başvurunun ise Maghsoudloo'nun İran'a iade edilmemesi için yapıldığını kaydeden Erdoğmuş, "Müvekkilimin İran'a iadesi gibi bir durumda idam edilmesi söz konusu o yüzden İran'a iade edilmemesini istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)