Kırmızı bültenle aranan DEAŞ'lı teröristi yakalandı

Hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılan terör örgütü DEAŞ mensubu ve Özbekistan uyruklu terörist, TSK'ya (Türk Silahlı Kuvvetleri) bağlı sınır birlikleri tarafından, Türkiye'ye kaçak yollardan girmeye çalıştığı sırada Kilis ilindeki Alsancak Sınır Karakolu sorumluluk bölgesinde, Türkiye-Suriye sınırında kıskıvrak yakalandı.

GÜNDEM 15.01.2021, 11:00 15.01.2021, 16:19
Kırmızı bültenle aranan DEAŞ'lı teröristi yakalandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ne bağlı sınır birlikleri, Interpol tarafından kırmızı bülten ile aranan terör örgütü DEAŞ mensubu teröristi, kaçak yollardan Türkiye'ye girmeye çalışırken, Türkiye-Suriye sınırında kıskıvrak yakaladı.

Millî Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, Kilis ilindeki Alsancak Sınır Karakolu'nun sorumluluk alanında Suriye'den yurda illegal yollardan girmek için uğraşan bir şüphelinin olduğu saptandı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına (KKK) bağlı sınır birlikleri tarafından yakalanan kişinin DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu ve Özbekistan uyruklu DEAŞ'lı terörist A.R.S. hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten ile arama bulunduğu belirlendi.

Terörist A.R.S'nin Kilis Cumhuriyet Başsavcılığında yapılan işlemlerinin hâlâ devam ettiği bildirildi.

Yorumlar (0)