Kırmızı bülten çıkarılmıştı! Hablemitoğlu suikast zanlısı Levent Göktaş yakalandı

Necip Hablemitoğlu cinayetinin katil zanlılarından birisi olan firari emekli Albay Levent Göktaş için dün kırmızı bülten çıkarılmıştı. Zanlı bugün Bulgaristan'da yakalandı.

GÜNDEM 02.09.2022, 09:12 02.09.2022, 18:00
Kırmızı bülten çıkarılmıştı! Hablemitoğlu suikast zanlısı Levent Göktaş yakalandı

Dün Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının şüphelilerinden kaçak Albay Mustafa Levent Göktaş için kırmızı bülten çıkartılmıştı. Göktaş, bugün Bulgaristan'ın Svilengrad kentinde yakalandı.

Kırmızı bülten çıkarıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, EGM İnterpol Daire Başkanlığının istemi sonrasında adına kırmızı bülten oluşturulan kaçak emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, Svilengrad'da polislerce gözaltına alındı.

EGM Interpol Daire Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı, Göktaş'ın Türkiye'ye gönderilmesine yönelik çalışmaları başlattı.

Ne olmuştu?

Hablemitoğlu, 18 Aralık 2022 tarihinde Ankara'da yer alan evinin önünde tarafına düzenlenen suikastın ardından yaşamını yitirdi. Zanlılardan Nuri Gökhan Bozkır için kırmızı bülten çıkarılırken, Milli İstihbarat Teşkilatınca yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti. 27 Ocak tarihinde emniyete gönderilen Bozkır, 8 Şubat günü "tasarlayarak öldürme" ve "örgüt üyeliği" suçlarından dolayı tutuklanmıştı.

Nuri Gökhan Bozkır ile görüşme halinde olduğu sebebiyle 6 şahıs 3 Şubat günü gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden 3'ü ifade verdikten sonra gönderilirken, 2'si 15 şubat tarihinde tutuklanmış ve biri de adli kontrol koşuluyla serbest kalmıştı.

Yorumlar (0)