"Kırmızı bülten 196 ülkede geçerli"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, YPG'li terörist "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin hakkında çıkarılan kırmızı bültene ilişkin, "Kırmızı bülten çıkarıldı. Bu bülten 196 ülkede geçerli. Dün tekrar ABD'ye bir kez daha iletildi. Bu teröristin ABD'ye girmesi halinde yakalanıp Türkiye'ye iadesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 25.10.2019, 12:06 25.10.2019, 12:28
"Kırmızı bülten 196 ülkede geçerli"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, YPG'li terörist "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin hakkında çıkarılan kırmızı bültene ilişkin açıklamada bulundu.

Akçakale'de konuşma yapan Gül, "Kırmızı bülten çıkarıldı. Bu kırmızı bülten 196 ülkede geçerli. Dün tekrar ABD'ye bir kez daha iletildi. Bu teröristin ABD'ye girmesi halinde yakalanıp Türkiye'ye iadesi gerekmektedir. ABD de bu iade sözleşmesinin tarafı olduğu için ABD'nin terör elebaşı yöneticisini iade etmesi gerekmektedir. Geçici tutuklama için ayrıca yazışma yapılacak." ifadelerini kullandı.

"DEAŞ'la kararlı mücadele sürecek"

Fırat'ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekâtı'nın Türkiye'ye yönelik algı operasyonlarına karşı da yürütüldüğünü vurgulayan Gül, "Terör örgütünün gerçek yüzünü herkes gördü. Türkiye DEAŞ'la kararlı mücadelesini sürdürecek. 32 YPG'li tutuklandı, diğerlerinin işlemi sürüyor." dedi. 

Yorumlar (0)