Kırklareli’nde çatılar uçtu, camlar patladı: Eğitime ara verildi 

Kırklareli’nde gece saatlerinden bu yana etkili olan fırtına sebebiyle iş yerlerinin camları kırıldı, çatılar uçtu. Ağaçların devrildiği sokaklarda otomobiller büyük zarar gördü. Şehir genelinde eğitime bir gün (12 Ocak 2022) ara verildi.  

GÜNDEM 12.01.2022, 08:04
Kırklareli’nde çatılar uçtu, camlar patladı: Eğitime ara verildi 

Kırklareli’nin pek çok bölgesinde çıkan fırtına, vatandaşlarda büyük korkuya sebep oldu. 10 katlı bir apartmanın çatısı, otomobillerin üzerine uçtu. Park halindeki araçlar kullanılmaz hale gelirken Belediye başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da şehrin pek çok yerinde çatı uçması durumunun görüldüğünü açıkladı. 

“Bu kadarını da beklemiyorduk” 

Ağaçların ve elektrik direklerinin devrildiği fırtınada bazı iş yerlerinin de camları parça parça oldu. Kesimoğlu, durumla ilgili yaptığı açıklamalarda şunları bildirdi: “Biz bu gece için fırtına bekliyorduk ancak bu kadarını da beklemiyorduk. Maddi hasar oldukça fazla ancak tam olarak kestiremiyoruz. İhbar geldikçe gidip inceliyoruz. Bu denli büyük boyutlu bir afeti daha önce görmemiştik. Bizim için en büyük teselli, can kaybının olmaması.” 



“Fırtına, öğleden sonra etkisini kaybedecek” 

Kesimoğlu: “İş yerlerinin camları patladı, çatılar uçtu, ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi, tabelalar savruldu. Belediye olarak hepimiz seferber olduk. Vatandaşlarımızın yardımına koşuyoruz. En çok sevindiğimiz nokta da can kaybı ve yaralanmanın olmaması. Fırtınanın 12 Ocak öğleden sonra etkisini kaybedeceği biliniyor. O zamana kadar ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz.” 

Bazı sokaklar ulaşıma kapatıldı 

İl Emniyet Müdürlüğü, özellikle fırtınanın etkili olduğu bazı sokaklarda ulaşımın kapatıldığını duyurdu. Öte yandan Kırklareli Valiliği de şehir merkezindeki eğitim kurumlarının 12 Ocak Çarşamba günü online eğitim yapacağını bildirdi. Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre hamile ve engelli personeller bugün için izinli sayılacak.   



“Gerekli tüm önlemler alındı” 

Valilik açıklamasında şunlara yer verildi: “Şehrimizde yaşanan şiddetli fırtına sebebiyle şehir merkezi başta olmak üzere bazı ilçelerde baca yangını, cam kırılması, çatı uçması gibi olumsuz durumlar yaşanmaktadır. İlgili tüm ekiplerimiz ve AFAD, fırtına karşısında tüm güvenlik önlemlerini almaktadır. Vatandaşlarımızın olumsuz hava koşulları ve fırtınadan etkilenmemeleri için zorunda olmadıkça evden çıkmamaları gerekmektedir. Mal ve can güvenliği için kurumların uyarılarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Olumsuz durumlarla karşılaşılması halinde 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden bildirimde bulunulması rica olunur.” 

Yorumlar (0)