Kırgızistan Türkiye’den SİHA alacak

Türk Savunma Sanayi’nin gurur abidesi olan SİHA’lara bir ülke daha talip oldu. Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi başkanı olan Kamçıbek Taşiyev yaptığı açıklama ile, Türkiye’den ‘Bayraktar TB2’ SİHA siparişi verdiklerini duyurdu.

GÜNDEM 22.10.2021, 11:30 23.10.2021, 10:27
Kırgızistan Türkiye’den SİHA alacak

 İlk açıklama Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un katıldığı ve ülke bütçesinden ilk kez satın alındığı ifade edilen askeri araçların teslim töreninde yapıldı.

Törenin sona ermesinin ardından gazetecilere özel açıklama yapan Taşiyev, Türkiye’ye Bayraktar TB2" SİHA siparişi verdiklerini ve bu araçların en yakın zamanda kendilerine teslim edileceğini bildirdi.

“Türkiye’de özel eğitim aldılar”

 Türkiye’nin ürettiği SİHA’ların dünyada sadece belli ülkelerde bulunduğunun altını çizen Taşiyev, “Bu ülkelerden biri de Kırgızistan olacak. SİHA’ları kullanacak kişiler Türkiye’de özel eğitim gördü. Yakında da bizim ülkemizde faaliyete geçecek” açıklamasını yaptı.

 Taşiyev Türkiye’deki SİHA’ların yanı sıra Rusya’dan da ‘Orlan-10’ SİHA satın aldıklarını ve onun yanından keskin nişancı tüfekleri de temin ettikleri bilgisini verdi.

Yorumlar (0)