'Kiramızı ödeyemiyoruz' diye bağıran çift gündem olmuştu! Gerçek bambaşka çıktı

Ataşehir Kaymakamlığı, dün sosyal medyada yayınlanan ve gündem olan videoda kira yardımı isteyen bir yaşlı çiftin ev sahibi olduğunu, engelli maaşı ve bir süredir de kömür ve elektrik desteği ile birlikte nakdi yardım aldığını açıkladı.

GÜNDEM 22.01.2022, 16:34 22.01.2022, 16:57
'Kiramızı ödeyemiyoruz' diye bağıran çift gündem olmuştu! Gerçek bambaşka çıktı

Sosyal medyada gündem olan bir videoda, yaşlı bir çiftin Kadıköy'de sokak ortasında kira yardımı istediği görüldü. Kısa sürede gündeme gelen görüntülerden sonra Kadıköy Belediyesi konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

“Kiramızı ödeyemiyoruz, zor durumdayız”

Kadıköy Belediyesi'nin açıklamasından sonra Ataşehir Kaymakamlığı'ndan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Kaymakamlıktan gelen açıklamada, sosyal medyada dün paylaşılan "Kiramızı ödeyemiyoruz bize yardım eder misiniz? Zor durumdayız." şeklinde sözlerin yer aldığı videodaki şahıslarla ilgili bir çalışma yapıldığı kaydedildi. 

“Ev, kendilerine ait çıktı”

Görüntülerdeki çiftin, Ataşehir'de yaşayan 49 yaşındaki H.K. ile 43 yaşındaki F.D. olduğu aktarılan açıklamada, beraber yaşadıkları evin F.D. adına kayıtlı olduğu bildirildi. Öte yandan açıklamada, F.D. isimli kişinin aylık 991 TL engelli aylığı ve 91 TL elektrik ödeme desteği aldığı, son 1 sene içinde Kaymakamlık tarafından kendisine 1700 TL nakdi yardım yapıldığı ifade edildi. H.K. isimli kadının da engelli aylığı olmak üzere 661 TL aldığı ve son 1 senede Kaymakamlık tarafından 1611 TL nakdi destek yapıldığı kaydedildi. Bu iki kişinin aylık 1652 TL engelli aylığı aldığı ifade edildi. Açıklamada, son 1 senede 4 bin 403 TL nakdi destek ile kömür yardımı da sağlanan H.K. ve F.D. hakkında "dilencilik yapmak ve yaptırmak" olayları sebebiyle pek çok kez idari işlem yapıldığı dile getirildi.

Ataşehir Kaymakamlığının açıklaması şu şekilde:

Yorumlar (0)