Kiraladığı araçtan çaldığı parça ‘pes’ dedirtti!

İstanbul’da, mobil uygulama üzerinden otomobil kiralayan şahıs, aracın egzozunda yer alan katalitik konvektör içinde bulunan ve yaklaşık 20 bin lira değerindeki kristal parçaları çaldı.

GÜNDEM 28.05.2022, 11:25
Kiraladığı araçtan çaldığı parça ‘pes’ dedirtti!

Çağlayan’da yaşayan ve mobil uygulama üzerinden sık sık araç kiralayan zanlı, son kiraladığı araçtan parça çalarken yakayı ele verdi. Kiraladığı aracı incelemeye başlayan şahıs, egzoz kısmındaki katalitik konvektörün içinde yer alan 20 bin lira değerindeki kristal parçaları tespit ederek otomobili oto tamircisine götürdü. Durumu fark eden kiralama şirketi yetkilileri, ihbarda bulunarak şikâyetçi oldu. 

Kiralanan araç, oto tamircisinden çıktı

Yapılan incelemelerde şüpheli şahsın daha önce de aynı şirketten toplam 48 kez otomobil kiraladığı, bu araçların 11’indinden kristal parçaları çaldığı tespit edildi. Durumu fark ederek polis ekiplerine ihbarda bulunan şirket sorumlusu Murat İ., aracın Deniz S. isminde bir kişi üzerine kiralandığını ifade etti. GPS üzerinden aracın konumuna ulaşan ekipler, otomobilin bir oto tamircisine çekildiğini tespit etti.

Kristal parçaları beyaz poşetin içine gizledikleri tespit edildi

Mustafa T.’ye ait oto tamircisinde yapılan incelemelerde, araca ait kristal parçalar beyaz bir poşet içerisinde bulundu. Polis ekiplerine bilgi veren Mustafa T., aracın İbrahim S. isimli bir kişi tarafından kendisine getirildiğini belirtti. İbrahim S.’nin daha önce de birçok otomobili kendisine getirdiğini dile getiren Mustafa T., kendisinin olayla bir ilgisinin olmadığını iddia etti. 

İbrahim S. ve Mustafa T. gözaltına alındı

Edinilen bilgiler üzerine İbrahim S. ile irtibata geçildi. Olaydan habersiz gibi aranarak oto tamircisine davet edilen zanlı, olay yerinde Mustafa T. ile birlikte gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Şüpheli şahıslar, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecek. 

Yorumlar (0)