"Kimse bizim için Türkiye ile arasını bozmaz"

Eski Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, hiçbir ülkenin Yunanistan için Türkiye ile arasını bozmayacağını itiraf etti.

GÜNDEM 12.08.2020, 14:18 12.08.2020, 16:00
"Kimse bizim için Türkiye ile arasını bozmaz"

Yunanistan ana muhalefet partisi Syrzia Partisi iktidardayken Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı olarak görev yapan Evangelos Apostolakis, hiçbir devletin Yunanistan'ın meselesi yüzünden Türkiye ile arasını bozmak istemeyeceğini ve bozmayacağını belirtti.

Yunan Mega televizyonunda Doğu Akdeniz'deki gerilime dair yorum yapan eski Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Yunanistan yönetiminin Türkiye ile yaşadığı gerilimde "büyük olasılıkla yalnız kalacağını" ifade etti.

Eski Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Yunanistan'ın meselesi yüzünden hiçbir ülkenin Türkiye ile diyaloğunu dahi bozmasının hele de çatışmaya girmesinin imkânı olmadığını söyledi.

Doğu Akdeniz'de en son yaşananları "son derece ciddi ve kritik" olarak nitelendiren Eski Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, "Sanırım Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dilediğini elde etmek için ne kadar süre gerekirse o kadar süre boyunca bölgede kalacak. ABD ve Avrupa'dan gelen baskılar son derece hafif. Bu baskıları Türkiye'nin umursadığını, umursayacağını da düşünmüyorum." diye konuştu.

Türkiye ile Yunanistan arasında olası bir çatışmanın her iki ülkenin de çıkarlarıyla bağdaşmayacağını vurgulayan eski Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Türk yönetiminin Atina'yı "ikili tüm konular hakkında müzakere masasına çekmek istediği" yorumunu yaptı.

Yorumlar (0)