Kimlik kartları ile ilgili yeni uygulama başladı

Sağlık Bakanlığı'nca uygulamaya konulan 'e-Rapor Sistemi'nin uygulandığı ilk il Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğan bebeklerin nüfus cüzdanları hastanede gerçekleştirilen işlemlerin ardından verilecek.

GÜNDEM 14.04.2022, 19:02
Kimlik kartları ile ilgili yeni uygulama başladı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nüfus cüzdanı tescil işlemi uygulamasına başlandı. Bakanlıkça geliştirilen sistem sayesinde, yeni doğan bebeklerin nüfus cüzdanları bundan böyle hastanede verilebilecek. Söz konusu sistemden yararlanmak için doğum raporunu hastane içindeki ilgili birime verilmesi gerekiyor. Bahse konu birim, ailelerin ikametgah ve resmi nikah bilgilerini kontrol ettikten sonra işlemlere başlayacak. İşlemleri yapılan aileler, yeni doğan bebeğin adını da söyledikten sonra başka herhangi bir işleme gerek duyulmadan nüfus cüzdanını alabilecekler.

"Bu vakti çocuklarına ayırsınlar"

Ailelerin kamu kurumları arasında geçirecekleri vakti artık evlatlarına ayıracaklarını ifade eden doğumhane sorumlusu Sümeyye Topuz Söyler, “Sezaryen veyahut normal doğum yapmak için bize başvuran herkes bu haktan yararlanabilmektedir. Doğumun ardından rapor hazırlanırken, bu raporu bize vermeleri yeterlidir. Doğumdan evvel bebeğin adı hazırsa, resmi nikahlıysanız ve bir ikametgah adresiniz varsa bu haklardan yararlanabiliyorsunuz. Anneler ve babalar kimlik işlemleriyle vakit harcamak yerine, bu zamanı bebeklerine ayırabilirler." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)