Kimliğindeki din bilgisine ‘Tengri’ yazdıran avukat, bir ilke imza attı

Kimlik kartının üzerindeki din bilgisi kısmını ‘Tengri’ olarak güncelleyen Avukat Burhanettin Mumcuoğlu, Türkiye’de bir ilke imza attı. 

GÜNDEM 13.06.2022, 14:02 13.06.2022, 16:10
Kimliğindeki din bilgisine ‘Tengri’ yazdıran avukat, bir ilke imza attı

Avukat Mumcuoğlu’nun talebi üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’na başvurarak, ‘Tengri’nin bir din olup olmadığını sordu. İçişleri Bakanlığı’na yazılı yanıt gönderen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, ‘Tengri’nin bir din olmadığı yönünde görüş belirtti. 

Mahkeme heyeti, Mumcuoğlu’nun talebini haklı buldu

Alınan karara itiraz eden Avukat Mumcuoğlu, konuyu mahkemeye taşıdı. Dava dosyasını inceleyen mahkeme heyeti, Avukat Mumcuoğlu’nu haklı buldu. Mahkeme kararı ile birlikte Burhanettin Mumcuoğlu’nun kimlik kartında bulunan din bilgisi kısmı ‘Tengri’ olarak güncellenmiş oldu. 

 

Twitter üzerinden açıklama yaptı

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Avukat Mumcuoğlu, bu girişimi ile birlikte kültürel yozlaşmanın önüne geçmeyi amaçladığını ifade etti. Sosyal medyada kısa süre içinde gündem haline gelen Avukat Mumcuoğlu’nun bu açıklaması, binlerce beğeni ve çok sayıda yorum aldı.   

Yorumlar (0)