Kimi teslim oluyor, kimi yakalanıyor, kimi ölüyor!

İçişleri Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı, tarihte görüşmemiş bir operasyonlar serisi yürüterek bölücü terör örgütü PKK'yı perişan etti.

GÜNDEM 01.09.2020, 15:41
Kimi teslim oluyor, kimi yakalanıyor, kimi ölüyor!

Bölücü terör örgütü PKK'yı Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya yemin eden güvenlik güçleri, 7/24 kesintisiz operasyonlarını sürdürüyor.

Sabah, öğle, akşam ve gece yarıları hiç durmadan PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili hem İçişleri Bakanlığından hem de Millî Savunma Bakanlığından açıklamalar geliyor.

Örgüt mensubu sayısının azlığı, güvenlik güçlerinin operasyon yoğunluğu, örgütün finans kaynaklarının kesilmesi, halk desteği ile operasyonların ve ikna çalışmalarının yoğunlaşması sebebiyle neredeyse her saat içinde birer ikişer ya teslim olma, ya yakalama ya da etkisiz hâle getirme bilgileri geçiliyor.

Habercilerin takip etmekte zorlanır duruma geldiği terör gündeminde hem Millî Savunma Bakanlığından hem de İçişleri Bakanlığından bugün de bilgi yağmaya devam etti.

Binlerce kahraman güvenlik gücünün yürüttüğü yoğun operasyonların çoğu ise, bilginin yayınlanmasına yetişememe ya da rutine dönmesi sebebiyle basında yer bulmuyor.

Okurların terör örgütleriyle mücadele çalışmalarına ilişkin bilgi görmediği gün içinde oysa ki onlarca operasyon ve sonuç yer alıyor.

Bugünün örnekleri arasında etkisiz duruma getirme, yakalama, teslim olma, finans kaynağına darbe vurma olarak yine tüm çeşitli sonuçlar yer alıyor.

Tel Abyad'da YPG/PKK'lı terörist yakalandı

Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda bölücü terör örgütü YPG/PKK üyesi bir terörist sağ olarak yakalandı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ve Tel Abyad Koordinatör Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen ortak çalışma kapsamında yakalanan örgüt üyesi S.E.H'nin yanında 3 uzun namlulu silah, 1 tabanca ve silahlara ait 73 mermi ile çok sayıda şarjör bulundu.

Suriye'de bir terörist Türk askerine teslim oldu

Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından bölücü terör örgütü PKK/KCK mensuplarının örgütten kurtulmalarını sağlamak maksadıyla yapılan çalışmalar sonucu bir terörist, ailesinin de desteğiyle ikna edilerek teslim olması sağlandı.

Terörist, 28 Ağustos'ta akşam saatlerinde Suriye Kamışlı bölgesinde güvenli şekilde Türk askerine teslim oldu.

Suriye'de faaliyet gösterdiği saptanan teröristin, Iğdır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kente getirildiği ve hakkındaki adli işlemlere başlandığı bildirildi.

Teröristler Yunanistan'a kaçarken yakalandı

Edirne'de ise Yunanistan'a kaçmaya çalışan PKK zanlısı 2 şahıs yakalandı.

Şüpheliler H.G. ve İ.S'nin düzensiz göçmenlerle birlikte Yunanistan'a kaçma hazırlığında olduğu ve Orhaniye köyü yakınlarında 1. derece askeri yasak bölgede yakalandığı bildirildi.

Mardin'de 24 gözaltı

Mardin'de ise terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 24 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin yardım ve yataklık yaptığı tespit edildi.

Yorumlar (0)